Teorier om slagsmål i Brønderslev løbet løbsk: Møde skal aflive rygter

Tirsdag eftermiddag forsøger blandt andet en boligforening at komme utrygheden i Brønderslev til livs ovenpå sidste uges slagsmål ved vandpibecaféen.

Rygter om at helt op mod 40 mænd var oppe at slås torsdag den 16. juni florerer i Brønderslev. Men sådan hænger det slet ikke sammen, fortæller Abas Khalaf, der er projektmedarbejder ved Boligforeningen P. M. i Brønderslev

- Rygterne er løbet helt løbsk, siger han. 

TV2 Nord talte med et vidne på aftenen for slagsmålet. Hun fortalte, at slagsmålet begyndte ved vandpibecafeen i Bredgade. Der opstod tumult udenfor caféen, hvor flere stod og diskuterede. Det førte til, at en parkeret bil fik en hårdhændet behandling. 

Vidnet fortæller også, at der blev hevet både peberspray, køller og knive frem. Vagtchefen ved Nordjyllands Politi bekræftede da også, at én person kom til skade, da vedkommende havde fået et snitsår i fingeren. Ingen blev anholdt i forbindelse med slagsmålet.

TV2 Nord var til stede kort efter slagsmålet brød ud. Se billederne her:

Otte patruljer var til stede aftenen for slagsmålet. 

- Folk snakker om, at det er en familiefejde, og at helt op til 40 mand var oppe at slås. Det er der ikke hold i. Vi vil gerne i boligforeningen sikre, at folk ikke laver konspirationsteorier om, hvad der er sket, fortæller Abas Khalaf, der er projektmedarbejder ved Boligforeningen P. M i Brønderslev. 

Derfor afholder boligforeningen tirsdag den 20. juni klokken 15 et informationsmøde for alle, der har lyst til at deltage. Mødet bliver afholdt i samarbejde med UngeCenter Brønderslev. Derudover deltager Nordjyllands Politi også.

- Politiet vil fortælle om deres arbejde i forhold til sagen. Hvad man gør i sådanne situationer. Vi arbejder tæt sammen med politiet om det her, ordi vi ikke ønsker tilstande som man ser i Odense, Aarhus og København.

TV2 Nord var til stede kort efter slagsmålet fandt sted. Se billederne her. 

- Folk i området fortæller mig, at de er utrygge. Vi vil oplyse om det specifikke slagsmål, og hvad vi agter at gøre. Vi vil fortælle, at der i slagsmålet – på trods af, hvad der tidligere er blevet meldt ud – kun deltog seks personer, fortæller han og fortsætter:

- Vi vil opfordre folk til at hjælpe os. Folk kan være opmærksomme på grupperinger eller andre, der virker mistænkelige. Vi vil fortælle, at vi som boligforening har mulighed for at sanktionere, hvis folk bliver dømt, og at man ikke skal være bange for at ringe til politiet.

Onsdag vil endnu et møde finde sted. Her deltager politiet, boligforeningen, UngeCenter Brønderslev samt Brønderslev Kommune.

- Her vil vi snakke om, hvordan vi handler, samt hvordan vi skal handle fremadrettet, hvis der skulle opstå noget lignende igen, siger Abas Khalaf.


Seneste nyt

fra Nordjylland