Teoriprøve forældet

Teoriprøven er flere steder så forældet, at eleverne ser lysbilleder, der er op til 25 år gamle. Og det er ifølge formanden for Aalborg-Nørresundby kørerlærerforening et problem.

Det skriver Nordjyske Stiftstidende, og Socialdemokraterne og SF er klar til at digitalisere og forny teoriprøven, så billederne matcher den virkelighed, køreeleverne befinder sig i.

I Nordjylland dumper hver femte elev til teoriprøven. Ifølge formanden for Aalborg-Nørresundby kørerlærerforening, Jens Madsen, er det et problem, at eleverne møder dybt forældede teoribilleder.

- Systemet er fra 1986, og det er de samme billeder, eleverne ser. Vi bruger meget af undervisningstiden på at forberede eleverne på, at kvaliteten er meget dårlig, siger Jens Madsen, der håber, at det digitale system, der allerede eksisterer og har været prøvet af i Hillerød og Køge, nu bredes ud til resten af landets politikredse.

Socialdemokraterne og SF er klar til at digitalisere og forny teoriprøven, så billederne matcher den virkelighed, køreeleverne befinder sig i. I SF er retsordfører Anne Baastrup klar til at handle hurtigt.

- Justitsministeren må tage fat i Rigspolitichefen, så der kan fastsættes en deadline på, hvornår vi er i gang, for det her dur ikke, siger hun.

Venstres trafiksikkerhedsordfører ser ifølge Nordjyske Medier også gerne handling på området.

- De billeder, der er nu, er til grin, siger Karsten Nonbo, der dog gerne ser, at det tænkes sammen med en ny uddannelse til kørerlærerne.


Seneste nyt

fra Nordjylland