Terndrups sygehusgrund er nu endelig oliefri

Efter måneders tovtrækken mellem Region Nordjylland og Rebild Kommune er regionen nu blevet færdige med at rense den gamle sygehusgrund i Terndrup for olie.

Stridighederne har stået på i flere måneder, siden Region Nordjylland forsøgte at sælge den gamle sygehusgrund i Terndrup - uden at vide i hvilket omfang grunden var forurenet. 

Men nu ser det ud til, at sagen er ved at nå sin afslutning. Region Nordjyllands kontorchef Peter Larsen meddeler i en e-mail til regionsrådets medlemmer og TV2 Nord, at grunden nu er renset for olieforurening. Det har virksomheden IF Group sørget for. 

IF Group var den køber, regionen i september sidste år ville have solgt grunden til, efter firmaet havde revet sygehuset ned. 

Per Larsen skriver videre, at et rådgiverfirma har dokumenteret, at jorden nu er ren. Og rapporten er blevet sendt til Rebild Kommune, som meddeler, at den på den baggrund opgiver det påbud, den udstedte til regionen om at undersøge forureningen.

Sagen er dermed afsluttet i kommune, men Region Nordjylland påbegynder i uge seks en undersøgelse af, om der er kviksølvrester på sygehusgrunden. 

TV2 Nord har dækket sagen om sygehusgrunden i Terndrup intensivt, og du kan læse og se meget mere om sagen i vores tema

 


Seneste nyt

fra Nordjylland