Terror i Tyrkiet kostede passagerer for Aalborg Lufthavn

Efter et 2017 med minimal stigning i antallet af passagerer til og fra Aalborg Lufthavn tror direktør Søren Svendsen på fremgang i 2018.

Det er ikke, fordi Aalborg Lufthavn ikke har sat rekord igen - for det har den, hvis man nærstuderer tallene. Men den samlede fremgang fra 2016 til 2017 har alligevel ikke været helt så stor for Nordjyllands Lufthavn, som den tidligere har været.

Godt 1,5 millioner passagerer rejste til og fra Aalborg Lufthavn i 2017. Det er en stigning på beskedne 671 passagerer eller 0,044 procent - altså status quo. Og det er en ganske god forklaring på, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Lufthavnsdirektør Søren Svendsen tror på fremgang over hele linjen for Aalborg Lufthavn i 2018.
Lufthavnsdirektør Søren Svendsen tror på fremgang over hele linjen for Aalborg Lufthavn i 2018.

- Turismen til Tyrkiet faldt ret drastisk i 2017, og det har påvirket vores tal med cirka minus 70.000 passagerer. At vi så alligevel kommer ud med en lille fremgang i forhold til sidste år, er vi tilfredse med, siger Søren Svendsen til TV2 Nord.

Det er især udenrigstrafikkens fremgang, der redder chartertrafikkens tilbagegang. Men udviklingen skulle gerne vendes i 2018, hvor Aalborg Lufthavn får nye direkte ruter til både Tyrkiet og Grækenland. 

- Vi har virkelig høje forventninger til 2018. Vi forventer en vækst på fem procent. Det er baseret på, hvad vi kan se, at der er tilmeldt af fly, og det ser ud til, at der kommer vækst i charter, og væksten i udenrigstrafik fortsætter også, siger Søren Svendsen, direktør i Aalborg Lufthavn. 

2017 bød ikke på den store vækst i Aalborg Lufthavn. Til gengæld regner lufthavnsledelsen med fremgang i 2018, hvor der ventes stigning i charter- og udenrigstrafikken.

Seneste nyt

fra Nordjylland