Thailandsk enkes sidste chance

Suthida Nielsen og datteren Im forsøger for sidste gang at få ophold i Danmark.

36-årige Suthida Nielsen fra Thailand har i tre år boet i Danmark. Her var hun gift med Johnny, der desværre døde sidste år af kræft. Uden en dansk mand mente Udlændingestyrelsen ikke at Suthida og Im havde nok tilknytning til Danmark og de blev udvist. Udlændingenævnet var enig med styrelsen og i dag skulle Retten i Hjørring altså tage et retsligt kig på sagen.

Kernen i sagen er Im, der går i første klasse på Aabybro Skole. Hun har nemlig så godt som ingen tilknytning til Thailand og taler ikke thai. Men Im og Suthida hører naturligvis sammen og de tager altså ingen steder uden hinanden.

Retten i Hjørring behandlede fredag sagen, men afsagde ikke kendelse. Man vil bruge tre uger på at tænke sig om og kigge grundigt på sagen og 11. oktober kommer den endelige således.

- Det man godt kan frygte, når to administrative instanser har truffet afgørelse, er at dommeren bare siger det samme. Så det er betryggende at dommeren nu tager den med op på sit bord og overvejer sagen i tre uger. Det er jeg rigtig tryg på, siger Jens H. Bech, der er advokat for Suthida og Im Nielsen.

- Jeg havde det meget dårligt før jeg kom her, men nu ser jeg muligheder for fremtiden, siger Suthida Nielsen.

Folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S) har fulgt sagen og var med i Retten fredag.

- Der ligger en fremragende udtalelse fra Aabybro Skole på hvordan Im klarer sig. De har vlagt at være danskere og der findes ikke mange, der på så kort tid har integreret sig så fuldt ud.


Seneste nyt

fra Nordjylland