Thinggaard konkurs koster Rejsegarantifonden 20 mio. kr.

 Thinggaard konkurs koster Rejsegarantifonden 20 mio. kr.

Rejsegarantifonden vurderer, at kollapset hos Øster Lindet Rejser og Thinggaard Rejser kommer til at koste 15-20 millioner kroner.

Der bliver ikke tale om en ny negativ rejsekrakrekord, når Rejsegarantifonden har fået dækket tabene for det økonomiske kollaps hos Øster Lindet Rejser og Thinggaard Rejser.
Rejsegarantifondens formand, Bent Mebus, er ved at have et overblik.
- Vi ved på nuværende tidspunkt, at det næppe bliver over 20 millioner kroner. Vi skal dække de kreditorer, der er ude at rejse, så de kommer hjem, og så skal vi dække de 5600 personer, som har forudbetalt. Vi har lidt svært ved at finde ud af, hvad hjemtransporten kommer til koste. Men på nuværende ser det ud til, at det ender med, at vi skal dække 15-20 millioner kroner, siger Bent Mebus til Ritzau.

Det fuldstændige billede ventes på plads inden for 14 dage, og det kan ende med, at rejsebranchen nu får en ekstraregning i form af yderligere kapitalindskud til Rejsegarantifonden. Konkursen gør nemlig et alvorligt indhug i Rejsegarantifondens egenkapital. Den var den 31. december 2007 på 48 millioner kroner.
- Vores kapital skal altid være et beløb, der svarer til de to største krak reguleret med nogle procenter. I hele træskolængder skal vi have en kapital på omkring et par og 30 millioner kroner. Så hvis vi nærmer os den, så har bestyrelsen mulighed for at få erhvervsministeren til at godkende, at vi udskriver ekstra bidrag for at bringe kapitalen op på et niveau, som er acceptabelt. Det har vi nærmet os længe, og nu kan vi begynde at se den, siger formanden.

Bent Mebus vil ikke ind på eksakte tal om rejsekonkursen hos Øster Lindet og Thinggaard, men det står klart, at
rejseselskabet ikke kunne leve op til krav fra Rejsegarantifonden.
- Vi har mulighed for at stille krav om yderligere garanti, hvis vi føler, at risikoen ved den pågældende arrangør er større end sædvanligt. Det fik os til at bede Øster Lindet om enten at skaffe ny kapital eller stille en forhøjet garanti over for Rejsegarantifonden, siger han.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland