Thomas drømmer om at komme til tops ved DM i pløjning

35-årige Thomas Nørmølle er en af 47 deltagere ved dette års DM i pløjning. Han har øvet sig i 10 år.

Det er langt fra alle mennesker, der på stående fod kan gøre rede for udtryk som flækning, sammenkast og furer - eller i hvilken sammenhæng de bliver brugt. Men i Vrå og i Blokhus er det alle tre udtryk, der sidder på rygraden.

Her bliver der nemlig afviklet DM i pløjning i denne weekend. En konkurrence, der handler om nøjagtig præcision på hver eneste meter.

Det ved 35-årige Thomas Nørmølle fra Fjerritslev, som er en af i alt 47 deltagere ved dette års DM. Han har pløjet i 10 år, men selv om han efterhånden er en erfaren herre, gik det fredag ikke helt efter planen i Vrå.

- Det drillede. Det kørte ikke af sig selv. Jeg var ikke, hvor jeg skulle være. Jeg skulle hele tiden kæmpe for at komme et andet sted hen, end hvor jeg var. Så er det træls, siger Thomas Nørmølle.

Grej, træning - og drømme

Ved pløjekonkurrencer holder dommerne hele tiden øje med 12 forskellige kriterier, som de giver point udfra. Den generelle bedømmelse sker, når deltagerne er færdige med det hele. Men undervejs er der delbedømmelser og dermed masser af ting, som deltagerne skal holde øje med og leve op til.

For at nå til der, hvor Thomas er i dag, så har det krævet en masse tid og flid

- Jeg har kørt til fem pløjestævner i år. I Thisted, Skive, Mors, Hobro, Vrå og nu så DM. Så det går der mange weekender i september og oktober med, siger Thomas Nørmølle.

For man kan ikke tillade sig at ligge på den lade side, hvis man vil klare sig godt. Det kræver både det rigtige grej, den rigtige træning - og de store drømme. Så selv om tingene ikke helt flaskede sig for Thomas Nørmølle i år, håber han stadig på at stå på toppen af skamlen en dag.

- Ja, det drømmer man om. Men det er en drøm, der kan vare længe, kan man sige, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland