Thomas' far: Nu kan vi komme videre

Faren til 19-årige Thomas Stralner Mikkelsen, der lørdag blev fundet druknet i Randers Havn er glad for at familien nu kan komme videre.

- Det betyder alt, at vi nu kan komme videre med det vi skal. At vi nu kan få bearbejdet vores sorg og få taget afsked med Thomas.

Sådan lyder det fra Michael Stralner i et interview med TV 2 | Østjylland efter at man lørdag eftermiddag fandt hans søn Thomas Stralner Mikkelsen druknet i Randers Havn efter at have været savnet og eftersøgt siden 16. januar hvor han forsvandt.

- Det er som som, man har fået beskeden om, at man har mistet Thomas flere gange. Hver uge, når man er kørt ud for at søge efter ham og kommer tomhændet hjem hver gang. Det kan man ikke byde mennesker, fortsætter Michael Stralner fra Aalestrup.

Thomas Stralner Mikkelsen forsvandt 16. januar efter en bytur i Randers og først lørdag - efter fem uger uden livstegn fra Thomas fandt man ham druknet - blot 15 meter fra det sted hvor han formentlig er faldet i vandet.

At det skulle tage så lang tid at finde sin døde søn - og at politiet bakkede ud af eftersøgningen for flere uger siden, udløser kritik fra Michael Stralner.

- Den måde man håndterer de her sager på, kan vi se – ikke bare i Randers, men i hele landet når nogen drukner - den er helt forkert, for man får ikke ledt efter folk, lyder det fra Michael Stralner.

- Man sætter et par dykkere i vandet hist og pist, men de har næsten ikke en chance for at finde vedkommende. Vi har brugt fem uger på at sætte os ind i hvordan en druknet ser ud når de ligger i vandet, så vi kunne genkende dem på nogle scannere. Vi har måttet sætte os ind i hvordan det er at drukne, for at regne ud hvor Thomas ville være at finde. Vi har måttet sætte os ind i alle de ting, som politiet bør vide, så vi som forældre kunne slappe af og have tillid til at de tog ud og fandt Thomas. Det skete så bare ikke.

Gennem alle fem uger har familie og venner af Thomas ledt efter ham i Randers, men også mange frivillige og organisationen Missing People har været ude og lede både tidligt og sent.

- Vi havde aldrig klaret os igennem det her, hvis ikke vi havde haft den opbakning. De mennesker fra Randers, der har bakket op, som er kommet hver dag og har klappet os på skulderen, dykkere der har været her, både, der har været her. De har stået her for egen regning og søgt alle steder med et helt hjerte og ufattelig grundighed. 

- Missing People har stået bag os og har på intet tidspunkt vaklet. De har givet os en helt ufattelig støtte i vores søgen efter Thomas. Jeg synes, det var fantastisk at høre fra dem: Vi giver ikke op før Thomas er fundet, siger Michael Stralner.


Seneste nyt

fra Nordjylland