Gourmet på Læsø: Thomas og Kamilla bruger øens råvarer

24-årige Kamilla og kæresten, 38-årige Thomas, er gået mod trenden på Læsø. De er tilflyttere og iværksættere med gastrostedet VesterØL i Vesterø.

Kamilla Kristensen er født og opvokset i Vesterø på Læsø. Hun kunne dog ikke komme hurtigt nok væk fra øen, så da hun var 17 år tog hun til København for at søge lykken der. En dag troppede hun op i køkkenet i en fornem restaurant i Hellerup for at søge job. Hun fik det, men kun fordi hun - som forpagteren - var fra Læsø.

quote Jeg var misundelig på, at du skulle hjem hele tiden til det romantiske friluftsliv, mens jeg skulle sidde og svede den af inde på Nørrebro.

Thomas Werle Andersen, indehaver, VesterØl

På restauranten forelsker Kamilla sig i den 14 år ældre Thomas Werle Andersen, der var ansat som kok. Det var dog ikke Kamillas personlighed, der i første omgang slog benene væk under Thomas. 

- Jeg kan bare huske som noget af det allerførste, at du kom vaklende ind med en knivkasse under armen og satte den ned. Åbnede og det var bare sådan en: Åååååhhh-oplevelse af de absolut dyreste Toshidoknive, som måske var landet i Tuborg Havn nogensinde. Og så tænkte jeg: dem kastede jeg mig først frådende over, og så tænkte jeg: hende dér må jeg have med på holdet! Altså, det var knivene først, indrømmer Thomas. 

Sidenhen er knivene skubbet i baggrunden, og Thomas er faldet pladask for Kamillas faglige dygtighed og for hendes ungdommelige naivitet og lettere distræte natur. De blev officielt kærester, da Thomas blev præsenteret til Kamilas familie på Læsø. Det blev en tur, hvor øen i Kattegat også satte sit spor på ham. Han blev glad for øen, den vilde natur og et helt andet liv end i København. 

- Jeg var misundelig på, at du skulle hjem hele tiden til det romantiske friluftsliv, mens jeg skulle sidde og svede den af inde på Nørrebro. Der tænkte jeg, nu gider jeg ikke den lejlighed mere, nu vil jeg med, siger Thomas Werle Andersen.

Du kan følge Kamilla og Thomas i deres parløb, hvor de driver VesterØl på Læsø i programmet her. 

TV2 Nord har besøgt nordjyske par, der både deler dagligdagen i arbejdslivet og privat.

Naturens spisekammer

Kamilla og Thomas flyttede til Læsø, og står nu snart over for deres tredje sæson, som ejere af VesterØl i Vesterø. De elsker begge at være i naturen og gå på jagt i Læsøs skatkammer efter urter, svampe og andre råvarer, som de forvandler til gastronomiske nyfortolkninger i deres utraditionelle gastrobar- og spisested "VesterØL" på Læsø.

- Det er naturen, der er livet for os. Det var det, vi søgte, da vi flyttede hertil.  Når vi havde fri om søndagen i København så tog vi altid til Nordsjælland, fordi vi manglede skoven, siger Kamilla.

Parret har stor succes med deres spisested, hvor mange af ingredienserne er nogle de selv finder i Læsøs natur.  Øens beboere, de mange feriegæster og madanmeldere roser stedet til skyerne. Men det har krævet og kræver stadig meget hårdt arbejde, lange arbejdsdage og en høj grad af kreativitet at leve op til parrets ambitionsniveau, og det kan gå ud over parforholdet. 

- Jeg tror vi har været gode til at være professionelle og måske også for gode. Der har ikke altid været tid til at være kærester, siger Kamilla.

Man skal nogle gange have tungen lige i munden, når man har et parløb både proffesionelt og i privaten. I programserien 'Parløb - ude og hjemme' kan du møde flere par, der har hinanden med i det hele. Du kan finde alle afsnit i programserien her


Seneste nyt

fra Nordjylland