Thorning huskede Søren fra Aalborg

I Statsminister Helle Thorning-Schmidts første nytårstale talte hun om Søren fra Aalborg som et eksempel på, hvordan krisen har ramt Danmark.

Helle Thorning-Schmidt leverede søndag aften sin første nytårstale som statsminister. Talen handlede blandt andet om den krise, som stadig præger danskernes hverdag. Som et eksempel på, hvordan krisen har ramt Danmark, nævnte Helle Thorning-Schmidt en mand, som hun havde mødt under sit besøg i Aalborg i december.

- I december var jeg i Aalborg. Her mødte jeg Søren. Han er 60 år. Han fortalte mig, at han var blevet fyret efter at have arbejdet i mere end 30 år som sælger. Firmaets omsætning var faldet på grund af krisen. Det er to år siden. Søren fortalte mig, at han har søgt stort set alt, der er at søge i Midt- og Nordjylland. Fra receptionist på kommunen til chauffør for en slagter. Men uden held, sagde Helle Thorning-Schmidt i sin nytårstale.

Statsministeren nytårstale har fået en blandet modtagelse i medierne mandag morgen. Eva Fischer Mellbin, der er medforfatter til den nye bog "Nu gælder det Danmark - Statsministrenes nytårstaler", fortæller til avisen 24timer, at hun ser det som en styrke, at Helle Thorning-Schmidt ikke pakker problemerne ind. Men hun bemærker, at statsministeren mangler svarene på problemerne.

- Meget sympatisk for talen fremhæver hun den arbejdsløse Søren fra Aalborg. I stedet for at komme med konkrete løsninger på, hvordan Søren kommer i arbejde igen, bruger hun Søren til at fortælle, at samfundet skal holde hånden under dem, der har brug for hjælp, siger Eva Fischer Mellbin til 24timer.


Seneste nyt

fra Nordjylland