Thorning: Kickstart skal redde de unge

Statsminister Helle Thorning-Schmidt deltager talte mandag formiddag på LO-kongressen i Aalborg. Her lovede hun, at regeringen vil hjælpe unge ind på arbejdsmarkedet.

Når regeringen vil bruge 17,5 milliarder kroner på offentlige investeringer for at skubbe Danmark ud af krisen, så sker det også af hensyn til de unge, som har svært ved at finde arbejde.
 
Det siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) under sin tale ved LO-kongressen i Aalborg.
 
- Min generation var unge i 1980'erne. Den gang var der alt for mange, der aldrig fik en chance. Alt for mange unge, der aldrig kom ind i kernen af vores fællesskab. Og jo længere tid, man bliver holdt uden for arbejdsfællesskabet, jo længere var der tilbage til fællesskabet, siger Helle Thorning-Schmidt.
 
Regeringen vil pålægge virksomheder, der får del i de 17,5 milliarder kroner til at bygge jernbaner, motorveje og kystbeskyttelse, at tage elever ind for at sikre flere praktikpladser til unge.
 
Samtidig vil regeringen oprette 1500 ekstra skolepraktikpladser i 2012, sagde Helle Thorning-Schmidt til bifald fra kongressen. I Aalborg mangler der godt 450 pladser.
 
Statsministeren understregede, at Danmark og dansk økonomi står i en alvorlig situation, og der derfor er brug for reformer, som også vil berøre lønmodtagerne i fagbevægelsen.
 
- Vi er oppe i mod et kæmpe hul i statskassen og en international krise. Behovet for en ny politik er større nu, end den har været længe. Og jeg tror på, at lønmodtagerne og arbejdsgiverne er klar til at tage ansvar, lød det fra Helle Thorning-Schmidt.
 
Hun fastslog samtidig, at den eneste vej ud af krisen er, at staten bruger flere penge for at sætte gang i økonomien. Det er den vej, som S-R-SF-regeringen har valgt:
 
- Vi skal investere os ud af krisen, vi skal investere i veje, i jernbaner, cykelstier, og vi skal i gang nu, siger Helle
Thorning-Schmidt.


Seneste nyt

fra Nordjylland