Thulesen Dahl om vindmøllepark: - Jeg vil selv ud og se udfordringerne

Foto: TV MIDT/VEST

Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl besøgte Børglum Kloster for at høre de kritiske røster omkring en mulig ny vindmøllepark.

På Børglum Kloster har udsigten til at få en vindmøllepark med otte 150 meter høje møller som nabo nu fået ejerne til at råbe politikerne op.

I dag var dansk folkepartis formand på besøg ved klosteret, for at høre om bekymringerne.

- Jeg kan bedst forstå de bekymringer, der er, ved selv at komme ud og se de udfordringer, som folk har, og det er derfor jeg har valgt at besøge Børglum Kloster i dag, sagde Kristian Thulesen Dahl, partiformand for Dansk Folkeparti.

I juni måned blev samtlige partier i folketinget enige om en energiaftale. Og et af punkterne i aftalen er at mindske antallet af vindmøller på land.

Læs også Børglum Kloster protesterer mod kæmpevindmøller

- Vi skal halvere antallet af vindmøller på land for at genere færre mennesker i Danmark med landvindmøller – for så at få flere havvindmøller.

Tænketank: Landmøller er de mest effektive

Hos den grønne tænketank, Concito, er de ikke i tvivl om, hvad der økonomisk er den bedste løsning.

- For den samme pose penge kan du få langt mere landvind for pengene, end du kan få til havs. Det er der ingen tvivl om. Så det giver rigtig god mening at satse på landvind, der giver mere effektive og større møller, siger Christian Ibsen.

I området nær Børglum Kloster er planen netop at fjerne mindre vindmøller for at erstatte dem med større. Projektet er endnu ikke nået til høringsfasen, men i Hjørring Kommune ser de positivt på det

- Umiddelbart er det et projekt, der skulle have relativt gode chancer, siger Søren Smalbro, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Hjørring Kommune.

Forsiden lige nu