Tican aftale på plads: Penge på vej til svineavlere

Pengene er på vej til de svineavlere, der stadig venter på afregning for december. En aftale mellem Tican og Tönnies er på plads fredag aften.

Det ser ud til, at landmændene ikke skal have lommesmerter meget længere. En vigtig aftale mellem Tican og Tönnies er indgået.

Fredag kom det frem, at andelshaverne i Tican stadig venter på efterbetaling for 2015. Det sker, fordi Tican står til at skulle overtages af den tyske slagterigigant Tönnies. Men forhandlingerne trækker ud, og det efterlader landmændene i en pengemæssige knibe. Eksempelvis fortalte Christian Hvelplund, at han har 2,5 millioner kroner til gode. Penge som normalt ville være på svineavlerens konto i december.

Men nu er både Tican og Tönnies enige om en aftale, der blev underskrevet fredag aften. Andelshaverne bliver informeret om aftalen på et møde mandag, hvor også repræsentanter fra Tönnies vil informere om aftalen.

- Vi vil ikke løfte sløret for aftalen endnu, men vi føler, det er en god aftale, vi i bestyrelsen har lavet, siger bestyrelsesformand Jens Jørgen Henriksen til TV MIDTVEST. 

Tican holder ekstraordinær generalforsamling for de 262 andelshavere i Tican. Her skal aftalen godkendes, før den får den skal sendes til k konkurrencestyrelsen for et eftersyn.

- Jeg regner med at vi har en endelig afklaring i februar, siger Jens Jørgen Henriksen. 

Ifølge bestyrelsesformanden indeholder aftalen en efterbetaling til leverandørerne, heriblandt Christian Hvelplund. Men dette vil Jens Jørgen Henriksen ikke kommentere yderligere før mødet mandag. 


Salget af Tican

20151102-095154-a_34mb.jpg

Tican skal sige farvel til 55 medarbejdere i Thisted

Tican

Tican uddeler 410 millioner kroner til andelshavere

Tican

Tican aftale på plads: Penge på vej til svineavlere

Tican fjerritslev

play Landbo-formand: Langstrakt Tican-fusion fører til lukninger

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland