Tican lukker slagteri i Fjerritslev

Foto: Jesper Bo Winther (Arkivfoto)

Russisk importstop koster Ticans afdeling i Fjerritslev livet.

Bestyrelsen i slagterivirksomheden Tican har torsdag indstillet at lukke afdelingen i Fjerritslev.

Afdelingen i Fjerritslev beskæftiger omkring 160 medarbejdere og udbener 55.000 forender per uge. Det har dog vist sig umuligt at fortsætte en konkurrencedygtig produktion på de produkter siden Rusland lukkede for import af svinekød fra EU i slutningen af januar.

Tican vil i de næste tre uger gennemføre en dialog med medarbejderne i et forsøg på at undgå lukning, men udsigterne er dystre.

- Medarbejderne og ledelsen i Fjerritslev har kæmpet i årevis for at bevare virksomheden som et aktiv i koncernen. Det har i perioder været svært, og andre virksomheder har for længst nedlagt eller udflaget udbening af forender til lavtlønsområder. Vi må nu også erkende, at vi ikke på det foreliggende grundlag kan skabe rentabilitet i aktiviteten, siger administerende direktør i Tican Ove Theils i en pressemeddelelse.

- Vi har forsøgt at vende hver en sten og udvist tålmodighed, men vi ser desværre ingen muligheder for at skabe en rentabel produktion i Fjerritslev. Det er en meget tung beslutning at indstille afdelingen til lukning - men desværre nødvendigt, siger han videre.

Flere nyheder fra TV2 Nord