Tican skaber overskud, men tjener ikke penge

Efter stort underskud i 2015 lavede Tican i 2016 overskud. Det er dog ikke slagteridriften i Thisted, der giver sorte tal på bundlinjen.

Slagterikoncernen Tican kom flot ud af 2016, og leverede et overskud på 33 millioner kroner. Det skriver LandbrugsAvisen.

Overskudet akkompagnerer en omsætning på 6,2 milliarder kroner. Det er hele 1,3 milliarder mere end i 2015 hvor Tican-koncernen omsatte for 4,9 milliarder og indkasserede et underskud på massive 54 millioner kroner.

- Sidste år var et transaktionsår, hvor Tican A/S blev solgt til Tönnies, og der var derfor nogle dispositioner og nedskrivninger som gjorde, at der blev et underskud. Det, at resultatet er så godt i år, dækker over en række gode resultater i de engelske forædlingsvirksomheder, Tican-direktør Ove Thejls til LandbrugsAvisen.

Tican er dog stadig udfordret, og det er ikke slagteridriften i Thisted, der giver overskud på kontoen.

- Man tjener indimellem penge her, men det har vi ikke gjort i 2016. Vi havde håbet på at nå et positivt resultat på slagtningerne, men der er kamp om råvaren og med velkomstbonusser mm. er det svært at nå det positive resultat, siger direktøren til LandbrugsAvisen og fortsætter:

- Efter Tönnies’ overtagelse er det blevet mere attraktivt at drive slagteri, men et overskud er stadig svært at præsentere.

Flere nyheder fra TV2 Nord