Tidlig julegave til danske fiskere: Større kvoter i 2017

Efter to døgns forhandlinger får danske fiskere nu lov til at hale flere torsk, rødspætter og jomfruhummer i land i 2017.

To døgns forhandlinger sluttede natten til onsdag med rigtig gode nyheder til de danske fiskere: Nu er det slut med at kaste torsk tilbage i vandet, når de under anden fiskeri sniger sig med i nettet. Fra 1. januar stiger kvoterne på ikke bare torsk, men også rødspætter og jomfruhummer.

Det meddeler Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

- Vi har forhandlet et godt resultat hjem til de danske fiskere, som får en pæn fremgang i kvoterne for torsk, rødspætter, jomfruhummer og tunge. Det er vigtigt, at vi sikrer et bæredygtigt fiskeri, så vi kan få fremgang for bestandene og dermed få skabt et bedre kvotegrundlag til fiskerne, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

 

Torskekvoten stiger med 16,5 procent i Nordsøen og med 19,5 procent i Skagerrak. Jomfruhummerne må der fiskes 46 procent mere af i Nordsøen og 16 procent mere i Skagerrak/Kattegat. 

En af de største gevinster for torskekvoterne ligger i torsk fanget som bifangst til andet fiskeri. Her har de danske fiskere tidligere måttet fange 370 tons om året, og den kvote er med den nye aftale nu sat op til 525 tons. Det er en stigning på 42 procent, der gerne skulle betyde, at fiskerne ikke længere er tvunget til at smide nær så mange fisk over bord.

- Bestanden af torsk i Kattegat er vokset markant, og vi mener derfor, at der er basos for, at man kan hæve kvoten for torsk. Torsk bliver fanget som bifangsk i Kattegat, og det giver ganske enkelt ikke mening at smide torskene tilbage i havet i stedet for at lande dem. Derfor er det enormt positivt, at det også er lykkedes at hæve kvoten her, siger Esben Lunde Larsen.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland