Tidligere bankdirektør må vente på afklaring i erstatninssag

Vestre Landsret afsiger torsdag dom i sagen hvor tidligere bankdirektør Svend Jørgensen kræver millionerstatning af Anklagemyndigheden.

Den tidligere direktør i Sparekassen Himmerland (nu Jutlander bank red.) Svend Jørgensen må vente endnu et par dage før sidste punktum i sagen om erstatning på 15 millioner kroner, finder sin slutning.

Vestre Landsret i Aalborg, der behandlede sagen tirsdag, besluttede nemlig ikke andet, end at man vil afsige dom torsdag.

Svend Jørgensen blev i 2011 anholdt og sigtet for grov kursmanipulation i forbindelse med en handel med den nu krakkede EBH Bank. Efter anholdelsen trådte Svend Jørgensen tilbage som direktør.

I 2013 blev han af byretten fundet skyldig i anklagerne, men et år senere fandt Vestre Landsret, at han skulle frifindes. 

Efterfølgende rejste Svend Jørgensen så et erstatningskrav på 15 millioner kroner mod Anklagemyndigheden. Blandt andet for løn og mistet pensionsindbetaling.

- Svend Jørgensen har lidt et stort tab, da han blev anholdt for kursmanipulation. Han blev gjort til syndebuk for noget, han slet ikke var en del af. Han mistede sig job i sparekassen få dage efter sigtelsen, så han skal have kompensation for mistet løn og pensionsindbetaling, har Svend Jørgensens advokat advokat Jakob Lund Poulsen tidligere udtalt til TV2 Nord.

Byretten afgjorde i marts, at den tidligere bankdirektør ikke har krav på erstatning, men igen har landsretten altså fået sagen til behandling, og torsdag sættes sidste punktum altså.

I retten tirsdag vidnede både Svend Jørgensen og daværende direktør i Finanstilsynet Ulrik Nødgaard, ligesom Finn Mathiasen, der var bestyrelsesformand i Sparekassen Himmerland, og nu bestrider samme post i Jutlander Bank skulle vidne. Det skulle yderligere to medlemmer af den daværende sparekassebestyrelse også. 

Anklagemyndigheden, som kravet er rettet imod, udtalte under retsmødet, at de ikke mener, det er hverken politiet eller anklagemyndigheden et erstatningskrav skal rettes mod. De sagde derimod, at det er Finanstilsynet, der i første omgang fremsatte påstandene om kursmanipulation, der har noget på spil.

Hverken Svend Jørgensen eller hans advokat Jakob Lund Poulsen ønskede efter retsmødet at udtale sig til TV2 Nord.


Seneste nyt

fra Nordjylland