Tidligere drabsmistænkt søger erstatning

Han blev i første omgang af politiet udpeget som manden, der i juledagene havde myrdet Tina Olesen fra Skovsgård. Det får nu en 23-årig vendelbo til at søge erstatning for uberettiget fængsling.

Det skriver nordjyske.dk.

Den 23-årige, der kommer fra en mindre by i Vendsyssel, blev fængslet 28. december og først 8. januar, blev han igen løsladt, fordi en 25-årig mand i stedet blev anholdt i sagen.

Dermed sad den 23-årige altså uberettiget fængslet i ikke mindre end 11 dage. Efter sin løsladelse var den 23-årige naturligt nok påvirket af sagen.

Den 23-åriges advokat, Johannes Funch, er forholdsvis fåmælt om den uberettigede fængsling. Han oplyser dog, at den får et økonomisk efterspil.

-Jeg har holdt et møde med min klient, og vi har valgt at søge om erstatning, fortæller Johannes Funch til NORDJYSKE Medier.

Som udgangspunkt er der en fast takst for hver dag den 23-årige har siddet fængslet, men derudover kan der komme en yderligere erstatning på tale for de gener som fængslingen - og ikke mindst mistanken har påført.


Seneste nyt

fra Nordjylland