Tidligere Frederikshavn-målmand starter stærkt i NHL-playoff

Der var stor succes til både Frederik Andersen og Lars Eller i de første playoff-kampe i NHL.

Roserne vælter ned over Frederik Andersen, efter at han som den første danske ishockeymålmand nogensinde var i aktion i en NHL-playoff-kamp natten til torsdag.

Det var ventet, men alligevel ganske bemærkelsesværdigt, at Andersen blev foretrukket frem for det mangeårige førstevalg Jonas Hiller, da Anaheim Ducks tog hul på slutspillet med en 4-3-sejr over Dallas Stars hjemme i Californien.

Den tidligere Herning- og Frederikshavn-målmand reddede 32 af 35 skud og fremhæves for to en-mod-en-redninger på kritiske tidspunkter.

- Han er så rolig, siger Andersens finske holdkammerat Teemu Selänne til Los Angeles Times.

- Selv ikke i de store kampe ændrer hans kropssprog sig. Det er et godt tegn, for presset er ofte din fjende. Hvis du ikke kan klare presset i de store kampe, er det et problem, siger den 43-årige veteran.

Andersen selv er godt tilfreds med præstationen i sin første playoff-kamp.

- Jeg havde en god følelse. Jeg havde tidligt et par gode redninger, og det gav mig en god start, siger danskeren, der kun er utilfreds med, at kampen endte med at blive spændende efter en solid 4-0-føring til Ducks midtvejs gennem anden periode.

Spændende var det også i Tampa, hvor Lars Eller og Montreal Canadiens indledte playoff-serien med en stærk 5-4-sejr over hjemmeholdet Tampa Bay Lightning.

Sejren blev sikret med en velspillende Eller i en fremtrædende rolle. Eller har ellers haft en skuffende sæson, men i årets hidtil vigtigste kamp viste det tidligere Rødovre-talent sine kvaliteter.

Først lagde han op til Brian Giontas udligning til 2-2 i anden periode, på et tidspunkt hvor Canadiens var en mand i undertal.

Fem minutter inde i sidste periode bragte danskeren så sit hold foran for første gang i kampen, da han erobrede pucken og elegant afdriblede to modstandere, inden han sendte 3-2-scoringen i mål.

NHL-playoff fortsætter natten til fredag, hvor den sidste dansker har mulighed for at komme i aktion. Peter Regin og Chicago Blackhawks møder på udebane St. Louis Blues.