Tidligere leder nægter sig skyldig i forsømmelse

Den 51-årige tidligere leder af plejehjemmet Lollandshus i Aalborg nægter sig skyldig i groft at have forsømt sit arbejde, da hun tilbage i oktober sidste år traf beslutningen om at fastspænde en 85-årig dement kvinde i sengen med en blød stofsele.

Det oplyser hendes advokat, Poul Gudberg, der i morgen er forsvarer for kvinden, når sagen kommer for retten i Aalborg.

Den 85-årige kvinde døde efterfølgende.

- Min klient nægter sig skyldig i anklagerne. Hun har gjort det, hun skulle efter de anvisninger, der var. At det så er endt så tragisk, ja, det har hun ikke ansvar for, siger advokat Poul Gudberg.

Den 51-årige tidligere leder af plejehjemmet Lollandshus er tiltalt for groft at have forsømt sit arbejde som leder, idet hun den 29. oktober sidste år traf beslutningen om, at den 85-årige kvinde, der var beboer på plejehjemmet, kunne fastspændes til sin seng om natten med en blød stofsele, men undlod forinden at indhente den tilladelse fra Aalborg Kommune, som kræves efter servicelovens paragraf 128, og uden at hun iværksatte øget tilsyn af beboeren eller gav personalet nærmere instruktioner omkring fastspændelsen.

Kvindens advokat, Poul Gudberg, mener, det vil være umuligt for retten i Aalborg at dømme efter den paragraf, kvinden er tiltalt for, idet det ville forudsætte, at der var helt firkantede bestemmelser på området, bestemmelser, som hun skulle have tilsidesat.

- Det er ikke tilfældet. Det her drejer sig om en kvinde, der sammen med det øvrige personale, har gjort alt hvad man kan gøre for at passe på beboerne på plejehjemmet, siger Poul Gudberg.

Sagen mod den 51-årige tidligere plejehjemsleder begynder i retten i morgen, og der er fra anklagemyndighedens side lagt op til, at kvinden skal idømmes en bødestraf.


Seneste nyt

fra Nordjylland