Tidligere Rebild-ansat: Jeg er lettet

Lillian Hansen var ansat som bogholder på sundhedscentret i Rebild Kommune i perioden fra 2008 til 2010. Hun er torsdag aften lettet over, at lederen af kommunens sundhedscenter, Anne Marie Holm, har valgt at fratræde sin stilling efter den massive kritik imod hende.

Lettelsen er ikke til at tage fejl af hos Lillian Hansen. Hun modtog torsdag aften beskeden om, at lederen af sundhedscentret i Rebild Kommune har valgt at fratræde sin stilling.

- Jeg føler en enorm lettelse og glæde over, at det kan betale sig at stå sammen og ikke acceptere et psykisk dårligt arbejdsmiljø, siger hun og fortsætter:

- Mange års smerte er blevet forløst på meget kort tid. Det må jeg sige, siger Lillian Hansen.

Lillian Hansen har tidligere fortalt til TV2 Nord, hvordan hun angiveligt blev bedt af centerets leder om at overvåge en kollega for at se, om kollegaen rent faktisk lavede noget på jobbet. Det var Lillian Hansens indtryk, at lederen gerne ville af med pågældende medarbejder.

- Hver dag skulle jeg gå ind på det her kontor og holde øje med hvad det var hun sad og lavede. Fordi hun (lederen, red.) mente ikke, at hun gjorde arbejdet godt nok. Og så skulle jeg rapportere tilbage til lederen, fortalte Lillian Hansen til TV2 Nord den 3. marts.

Hun nægtede imidlertid at følge lederens ordre, hvilket ifølge hendes eget udsagn resulterede i, at hun selv begyndte at blive udsat for psykisk mobning fra lederens side. Hun ser derfor særdeles positivt på, at de ansatte på Sundhedscenter Rebild nu står til at få en ny leder.

Er du lettet?

- Ja, meget! Og jeg håber virkelig, at dem, der er tilbage får en rigtig god leder, ro på og et rigtig godt sammenhold, siger Lillian Hansen.

Du forlod sundhedscentret i 2010. Hvad tænker du om, at der skulle gå syv år, inden hun forlod sin post?

- Folk har været bange for at miste deres job. Der var trusler dagligt om, at ”hvis ikke du gør som der bliver sagt, kan du bare smutte i morgen.”

Personalet på Sundhedscenter Rebild er ifølge TV2 Nords oplysninger indkaldt til ekstraordinært møde fredag morgen klokken 8.30. 

 

Seneste nyt

fra Nordjylland