Tidligere Solhaven-forstander vil i byrådet

Søren Virenfeldt har ikke det varmeste forhold til Vesthimmerlands Kommune. Nu stiller den tidligere Solhaven-forstander op til kommunalvalget for en ny tværpolitisk liste.

Det er mildest talt anstrengt, forholdet mellem den tidligere forstander for opholdsstedet Solhaven, Søren Virenfeldt, og Vesthimmerlands Kommune.

Solhavensagen, hvor flere medarbejdere var tiltalt for vold og ulovlig magtanveldelse mod de unge på opholdsstedet, førte til en konkurs, og selv om alle tiltalte blev frikendt, følte Søren Virenfeldt sig stadig straffet, da hans livsværk altså måtte lukke lige før retssagens begyndelse.

Nu har han anlagt erstatningssag mod Vesthimmerlands Kommune, efter at Socialministeriet har afgjort, at kommunen handlede ulovligt ved at kræve lavere priser af Solhaven - noget som Søren Virenfeldt mener, har været stærkt medvirkende til Solhavens konkurs.

Alligevel går Søren Virenfeldt nu ind i kommunalpolitik, når han ved det kommende kommunalvalg stiller op for den nye tværpolitiske liste, VestHimmerlandsListen.

- Der er mange, der har opfordret mig til at stille op, og nu trapper jeg ned og går på pension, så jeg kunne godt bruge noget andet at rive i, siger Søren Virenfeldt.

Selv om han har sine uoverensstemmelser med dele af det kommunale system, er det ikke nag og erstatningssagen, der kommer til at fylde, hvis han bliver valgt ind 21. november.

- Når vi skal diskutere politik, kommer det ikke til at betyde noget. Det handler om politik, og for mig og VestHimmerlandsListen handler det om at få hele kommunen med. Jeg synes, der er brug for friske kræfter i byrådet. Der er for meget, der drejer sig om Aars, og vi skal huske at have fokus på resten af kommunen, siger Søren Virenfeldt.

Han er ikke helt uprøvet i kommunalpolitisk sammenhæng. I ni år sad Søren Virenfeldt i byrådet i den tidligere Farsø Kommune. Nu håber han, at han kan få politisk comeback.

- Jeg havde et godt valg, sidst jeg blev valgt ind i Farsø, så det håber jeg at få igen. Jeg ville ikke stille op, hvis jeg ikke troede på, at jeg havde en chance for at komme ind, siger Søren Virenfeldt.

VestHimmerlandsListen, som får bogstavbetegnelsen G på stemmesedlen, tæller følgende kandidater:

1. Kirsten Moesgaard
2. Jens Erik Laustsen
3. Annette Vahlgreen
4. Jette Thomsen
5. Gitte Straagaard Holm
6. Jakob Gelardi Davidsen
7. Karina Rye Pedersen
8. Jens Mose
9. Søren Virenfeldt

VestHimmerlandsListen vil arbejde for udvikling i hele kommunen og lægge vægt på de styrker som findes i både store og små byer i Vesthimmerland.


Seneste nyt

fra Nordjylland