Tidligere undersøger ved Scandinavian Star: Det var forsikringssvindel

Tidligere undersøger for Søfartsstyrelsen mener at kunne dokumentere, at det var forsikringssvindel, der var motivet bag dødsbranden på Scandinavian star.

Flemming Thue Jensen, der er tidligere chefundersøger for Søfartsstyrelsen i forbindelse med branden på Scandinavian Star for 26 år siden, mener nu, at han dokumentere, at der var tale om forsikringssvindel i forbindelse med dødsbranden.

Forrige weekend stod han for første gang offentligt frem – efter mange års tavshed – og fortalte om sin insider viden, han havde haft i forbindelse med undersøgelsen af branden.

- Nu har efterforskningen taget en helt anden drejning. Det er jo første gang, at nogle tør sige, at det var besætningen, siger Flemming Thue Jensen.

Ifølge Flemming Thue Jensen, er det to personer fra skibets besætning, der stod bag branden. Og nu mener han at kunne dokumentere, at der er tale om forsikringssvindel.

- Sammen med tre nordmænd kan jeg påvise og dokumentere, at der er blevet udbetalt et større pengebeløb til brandstifterne, siger Flemming Thue Jensen i Nordjylland LIVE tirsdag aften.

Han påstår også, at kunne dokumenterer, at politiets efterforskning i Norge var kørt fuldstændig fast, og at de derfor hyrede en maskinist fra Scandinavian Star som konsulent.

- Men i stedet for at vejlede, så vildledte han politiet. Han vildledte også den institution, der skulle klarlægge brandforløbet, røgudvikling og ventilation. Med det resultat, at deres konklusion er helt forkert. Det de baserede det på, det var løgn. Konsulenten var en af brandstifterne, siger Flemming Thue Jensen.

Og I kan dokumentere, at ham, der stiftede dødsbranden, fik udbetalt en forsikringssum?

Ja, og det synes jeg er grove løjer, siger Flemming Thue Jensen.

 

 


Mysteriet om Scandinavian Star

def_thumb,50_percent

play Opskruet pris før mordbrand på Scandinavian Star

Scandinavian Star

play Vil afsløre nyt om Scandinavian Star i dag: - Ingen vil længere være i tvivl

def_thumb,50_percent

play Scandinavian Star: Ingen nye sigtelser

20040922-142539-1_35mb.jpg

Politi frikender besætningen på Scandinavian Star

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland