Til kamp mod bjørneklo

Men de skal lige finde ud af hvor den gror

Mariagerfjord Kommune har erklæret bjørnekloen kamp til stregen.

Lige præcis hvor er kommunen i gang med at kortlægge med henblik på at lave en kampplan mod planten.

- De fire gamle kommuner greb bjørnekloen forskelligt an. Arden Kommunen havde nok mest styr på, hvor den voksede, og man bekæmpede den ofte. Andre har ikke registreret, hvor bjørnekloen findes, fortæller driftsassistent Linette Andersen, Park og Trafik i Mariagerfjord Kommune, til Nordjyske Stiftstidende.

Bjørnekloen findes især omkring vandløb, og i Arden-området står kampen langs Arden Bæk og Stubberup Bæk. Omkring Hobro generer bjørnekloen ved Vesterfjord, og der findes også store kolonier omkring Mariager.

Med gift som våben

- Vi ønsker at bruge mindst mulige kemikalier i bekæmpelsen. Det kræver, at vi er over bjørnekloen flere gange på en sæson. Medarbejderne klippede bjørneklo allerede i april og var også ude i juni. De skal nok af sted en sidste gang efter sommerferien, fortæller Linette Andersen.

Bekæmpelsen er ikke giftfri. Når en bjørneklo er skåret eller savet ned, sprøjtes gift (Roundup) ned i rodhalsen.

En ny lov fra 2006 giver kommunerne mulighed for at kræve, at borgerne bekæmper bjørneklo på deres ejendomme, hvis kommunen vel at mærke også gør og har lavet en indsatsplan.

Politikerne i kommunen skal senere afgøre, om der skal laves en sådan plan og dernæst, om der skal stilles krav til private


Seneste nyt

fra Nordjylland