Til kamp mod dehydrering: Hedebølgen rammer Dana Cup

Hedebølge og hård træning er ikke den bedste kombination. Derfor er skadestuerne på Dana Cup klar til at behandle for dehydrering.

20.000 deltagere fra hele verden er igen i år samlet til Dana Cup i Hjørring. Men i år er temperaturerne noget højere end normalt, og derfor bliver der taget flere forholdsregler for at undgå, at deltagerne dehydrerer.

- Vi har fået nogle børn ind, som er dehydreret, fordi de sveder mere, end de er vant til. Vi håber selvfølgelig ikke, at vi får de helt alvorlige patienter med dehydrering ind, hvor vi bliver nødt til at lægge drop på folk, men vi har forberedt saftevand og en masse vand, og så håber vi, at det kan gå, siger Dea Larsen, der er reservelæge ved Dana Cup. 

Holdene til Dana Cup kommer fra hele verden, og derfor er det heller ikke alle hold, der skal mindes om at drikke vand: 

- Vi har jo mange forskellige nationaliteter, og der er jo nogen, der er vant til heden. Men vi håber selvfølgelig, at holdledere og trænere kan være med til at huske børnene på at drikke rigeligt, siger Dea Larsen og gør opmærksom på, at man kan svede over to liter på en fodboldkamp. 

Udover dehydrering giver tørken også problemer på skadestuen. Børnene slår sig nemlig mere end normalt, når de falder på den tørre jord. 

- Fodboldmæssigt havde det måske været bedre, hvis der havde været 22 grader. Men jeg synes, det ser ud til, folk har det fantastisk, så det glæder vi os over, siger direktør for Dana Cup, Jette Andersen.


Seneste nyt

fra Nordjylland