Til kamp mod kræften: 646 løber med i Dronninglund

Deltagerne i gule t-shirts er tidligere kræftpatienter. Foto: Tommy Hald

Rikke Nielsen holdt åbningstalen. Foto: Tommy Hald

Foto: Tommy Hald

Foto: Tommy Hald

1 af 4

For første gang afholdes Stafet For Livet i Dronninglund. Stafetten samler ind til Kræftens Bekæmpelse, og 44 nuværende eller tidligere kræftpatienter løber med.

Klokken 12 blev Stafet for Livet sat i gang i Dronninglund. I et døgn skal deltagerne på skift løbe eller gå for at samle ind til kræftforskningen. I alt deltager 646, som er fordelt på 25 hold. 

44 deltagere er i gule t-shirts med påskriften Fighter. Den har de på, fordi de er kræftpatienter, der har overlevet sygdommen, eller fordi de stadig kæmper med sygdommen. 

Det er den tidligere håndboldspiller Rikke Nielsen, der holdt åbningstalen. Hun er ambassadør for Stafet For Livet, og hun har selv overlevet kræft. I 2010 fik hun nemlig konstateret kræft i skjoldbugskirtelen. En sygdom, hun nu er kureret for:

- Jeg synes, jeg har en pligt til at fortælle, at jeg har haft kræft, og det er sådan her, jeg kom igennem det, siger Rikke Nielsen. Hun har været ambassadør for Stafet for Livet i fem år. 

00:25

Rikke Nielsen er ambassadør for Stafet For Livet. Hun har selv overlevet kræft. 

Luk video

I sin tale sagde hun blandt andet, at hun håber på at sprede håb med sin historie, fordi hun nu er helt kræftfri. Men hun lægger ikke skjul på, at det kan være svært at stå på scenen og se på dem, der stadig kæmper med kræften:

- Det er en supersvær opgave at stå på scenen, for jeg er heldig og meget taknemmelig for, at jeg er kommet over det. Men der står nogen dernede, der kæmper, siger hun.

Udover at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse, er formålet med stafetten også at støtte og tilbyde opbakning til dem, der enten selv har kræft eller er pårørende. 

 

Forsiden lige nu