Til kamp mod overgreb og misrøgt af børn

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup går til angreb på overgreb og misrøgt af børn. 39 anbefalinger til, hvordan man opdager og forhindrer netop dette, er udarbejdet af et Ekspertpanel, som ministeren har nedsat.

Nordjylland har været ramt af omfattende sager som blandt andet Rebild-sagen og Serritslev-sagen, hvor børn har været udsat for misbrug og vanrøgt af børn.

"Det skal være fortid, at der ikke gribes ind i sager om børn, der udsættes for massive omsorgssvigt og overgreb. At der ikke bliver fulgt op på underretninger fra naboer, pædagoger og skolelærere. Og at gode intentioner, ikke omsættes til handling." - så klar er meldingen i den pressemeddelelse, som Social- og integrationsministeriet tirsdag har sendt ud.

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup har nemlig modtaget en lang række anbefalinger til, hvordan overgreb mod børn hurtigt bliver opdaget og standset.

De mange anbefalinger kommer fra det såkaldte Ekspertpanel, som ministeren selv nedsatte i februar i år. Ekspertpanelet anbefaler blandt andet:

  • At alle kommuner opretter en central systematisk behandling af alle indkomne underretninger.
  • At alle kommuner er tilknyttet et børnehus, hvor der kan opbygges ekspertise i samtaler med børn udsat for overgreb.
  • At alle kommuner bør have klare procedurer for håndteringen af underretninger og sager om overgreb (beredskaber).

- Der er ingen tvivl om, at indsatsen for udsatte børn skal forbedres. Det viser de mange forfærdelige sager om overgreb og massivt omsorgssvigt med al tydelighed. Jeg arbejder nu videre med ekspertpanelets anbefalinger til, hvordan vi fremover kan undgå lignende sager, siger Karen Hækkerup, Social- og integrationsminister.


Seneste nyt

fra Nordjylland