Tillykke med fødselsdagen, Jesper!

Imod alle odds har Jesper Sørensen, der lider af progeria, 20 års fødselsdag mandag. TV2 Nord har fulgt ham i 10 år, og her kan du se nogle af de mange højdepunkter i Jespers liv.

Når søndag bliver til mandag, bliver det også en stor dag for Jesper Sørensen. Den progeriaramte dreng, som tog Danmark med storm tilbage i 2008, efter udsendelsen 'Jesper - drengen i den gamle krop' blev vist på TV2, fylder 20 år. 

Den ekstremt sjældne sygdom progeria gør, at hans krop ældes otte gange hurtigere end normalt. Oftest bliver progeria-ramte ikke mere end 13 år, men den livsglade dreng har lagt teenageårene bag sig og er blevet voksen. 

Jesper har de seneste år kæmpet en intens kamp for at skaffe bevågenhed om sygdommen og har skaffet hundredetusindevis af kroner til progeriatræf, hvor familier med progeriaramte børn har kunnet mødes rundt omkring i verden. 

Hans kamp har skaffet ham fans i hele landet, og støtten er strømmet til. En af hans mest markante støtter gennem årene har været den nordjyske trobadour, Ib Grønbech. 

Tilbage i 2014 fik de og mange andre skrabet ikke mindre end en halv million sammen til et af Jespers progeriatræf. 

Da Jesper i 2011 blev konfirmeret og trådte ind i de voksnes rækker, blev der vist en program om ham på TV2, hvor en lille million seere så med. 

Blandt mange andre flotte præstationer blev Jesper tilbage i 2015 udråbt til æresborger i Fårup Sommerland i en alder af 17 år. 

- Jesper står som et symbol for positivt livssyn, et fantastisk smittende humør og en helt igennem charmerende personlighed. Det var meget nemt at finde den første æresborger. Jesper var simpelthen den første, vi kom i tanke om, fordi han har en ukuelig positiv tilgang til livet, et fantastisk smittende humør og en helt igennem charmerende personlighed, sagde administrerende direktør i Fårup Sommerland, Søren Kragelund, om udnævnelsen. 

Den store opmærksomhed omkring Jesper fik ham efter udnævnelsen til at trække sig tilbage, da han skulle have foretaget en hofteoperation. 

Efter et års pause fra rampelyset, dukkede han pludselig i 2016 op på TV2, hvor han var gæst hos Morten Resen i hans sidste udsendelse af God Morgen Danmark. 

I 2017 har Jesper igen været ude med indsamlingsbøssen for at samle ind til et stort progeriatræf i Norge. Det lykkedes den ukuelige nordjyde at samle ikke mindre end 250.000 kroner ind i løbet af sommerferien. 

I løbet af indsamlingen var Jesper i Sønderjylland, hvor en Hjem-Is-mand lod ham køre med rundt på sin rute og donerede halvdelen af omsætningen til Jespers indsamling. 

I starten af Juli måned startede Jesper Sørensen fra Poulstrup ind indsamling, for at hjælpe en Norsk kunstner med at samle penge nok ind, sålder kunne arrangeres et træf for børn med sygdommen Progeria. 

Nu fylder Jesper Sørensen altså rundt, og TV2 Nords Mogens Jørgensen og Ivan Hansen har igen besøgt ham til en snak om livet som 20-årig, drømme om at blive rask og at være noget for andre. 

Stort tillykke med fødselsdagen, Jesper, fra alle på TV2 Nord!

I nu 10 år har vi her på TV2 Nord fulgt Jesper Sørensen fra Poulstrup der lider af den sjældne sygdom Progeria, og trods alle forudsigelser og alle svære odss for en dreng med den sygdom fylder Jesper nu 20 år. Og i den anledning har Mogens Jørgensen og Ivan Hansen mødt Jesper Sørensen til en længere dybere samtale om Jespers liv

Seneste nyt

fra Nordjylland