Tilskuere til Tall Ships Races brugte 51 millioner kroner

På de fem dage, hvor Aalborg var vært for Tall Ships Races i sommer lagde tilskuerne 51 millioner kroner.

De økonomiske effekter af årets Tall Ships Race i Aalborg er nu gjort op.

En rapport lavet af VisitDenmark konkluderer, at Tall Ships Races 2019 betød at der blev lagt 51 millioner kroner, hvoraf cirka halvdelen blev brugt på Aalborgs restauranter og spisesteder.

quote Det også gav nogle oplevelsesøkonomiske afkast, der er til at tage og føle på.

- Thomas Kastrup-Larsen, Borgmester, Aalborg Kommune, Socialdemokratiet.

- Vi er glade for, at vi med denne rapport i hånden kan konkludere, at The Tall Ships Races ikke bare var en stor oplevelse for de mange mennesker, der havde nogle festlige dage i Aalborg, men at det også gav nogle oplevelsesøkonomiske afkast, der er til at tage og føle på, fortæller borgmester i Aalborg Kommune, Thomas Kastrup-Larsen (S).

Rapporten er udarbejdet på baggrund af en spørgeskemaundersøgelse blandt de besøgende gæster og viser, at der var 240.000 personer, der besøgte Tall Ships Race og, at de i gennemsnit gjorde det to gange. Godt 2.700 af de turister der overnattede i Aalborg på grund af Tall Ships Races var udlændinge.

- Selvom vejret betød noget for det samlede publikumstal, synes det ikke at have betydet noget i forhold til mængden af udenlandske besøgende, der svarer til, hvad vi havde håbet på, forklarer Thomas Kastrup-Larsen (S).

Vært igen i 2022

I 2019 var Aalborg vært sammen med Bergen, Fredrikstad og Aarhus, og om få år kan aalborgenserne igen se frem til at de store skibe lægger til kaj i Nordens Paris.

- Aalborg skal igen være vært for The Tall Ships Races i 2022. I forbindelse med værtskabet i 2022 vil resultaterne af rapporten blive brugt i arbejdet med at udnytte effekterne, Aalborg oplever i forbindelse med The Tall Ships Races.

De fem dage i 2019 bød på mere end 70 sejlskibe, 3.000 besætningsmedlemmer og ifølge Aalborg Kommune et totalt publikumstal på havnen i Aalborg på mere end 500.000 i alt, når man tæller antal besøgende for alle dage sammen, hvor der godt kan være nogle der går igen i optællingen.

- Det kunne være skønt, hvis vi kunne få endnu flere udenlandske turister til at lægge vejen forbi i 2022, og få de, der allerede kommer til at blive lidt længere, shoppe lidt mere og spise flere måltider på byens restauranter, afslutter Thomas Kastrup-Larsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland