Tilsyn roste ebh banks udlån

Et år inden ebh bank krakkede, blev bankens udlån vurderet til at være af god validitet.

Finanstilsynet konkluderede efter en inspektion i ebh bank i foråret 2007 over for bankens bestyrelse, at ebh banks udlån var af "særdeles god validitet".

Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

Det fremgår af et hidtil hemmeligholdt referat af et bestyrelsesmøde i ebh bank afholdt 26. april 2007 - altså godt et år før banken krakkede - som NORDJYSKE er kommet i besiddelse af.

- Finansinspektør (navn fjernet, red.) konkluderede, at den gennemsete udlånsportefølje er af særdeles god validitet, hedder det i bankens eget referat af mødet.

Referatet er et af de 34 dokumenter, som statsselskabet Finansiel Stabilitets advokat ikke har villet lægge frem i forbindelse med erstatningssagen på 700 millioner mod ebh banks tidligere ledelse. Advokat Preben Bang Henriksen, der repræsenterer næstformanden i ebh banks bestyrelse, Anna Breum, forstår godt, at bilaget ikke er blevet lagt frem.

- Hvorfor skulle bestyrelsen forholde sig kritisk til værdien af bankens udlån, hvis Finanstilsynet over for bestyrelsen tegnede så positivt et billede, spørger han. Jørn Astrup Hansen, der i efteråret 2008 af staten blev indsat som bestyrelsesformand og oprydder i ebh bank, kender godt referatet af bestyrelsesmødet i april 2007. - Uanset hvad man i øvrigt måtte mene om tilsynets indsats, så er det bestyrelse og direktion, der har ansvaret for at drive en bank forsvarligt, konstaterer han.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland