Tiltalt for grov mishandling af grise

En landmand fra Østervrå sad i dag på anklagebænken i Retten i Hjørring i en sag om grov mishandling af grise.

Forkastelig og uansvarlig omgang med dyr.

Det var, hvad tre dyrlæger uafhængig af hinanden udtalte, da de i retten i Hjørring udtalte sig som vidner i en sag om overtrædelse af dyreværnsloven.
 
Den tiltalte er en landmand fra Østervrå, der indtil sidste år drev ni landbrug. Landmanden er blevet tiltalt, efter mindst 10 af hans grise blev indleveret på slagteriet Danish Crown i Sæby den 5. september 2008.
 
Flere af grisene var tatoveret op til 12- 14 gange på kroppen, hvilket betyder, at  tatoveringshammersandsynligvis var blevet brugt som drivtang, og det tangerer overtrædelse af dyreværnsloven.

En af dyrlægerne, kunne i retten også fortælle, at man ved kontrollen på Sæby Slagteri havde opdaget et svin, med blødende halesår.

Den tiltalte forklarede, at det ikke var noget han kendte til  og mente  at det måtte være sket under transporten til slagteriet.

Landmanden er også tiltalt for at have behandlet yderligere fire grise uforsvarligt, da de blev indleveret på Danish Crown den 6. november 2010. På det tidspunkt havde de slagmærker hen over ryg og lænd med karakteristisk "togskinne" udseende og blodudtrækninger ned i underhudens fedtlag.

Han er også tiltalt for at have behandlet en gris, der blev indleveret på Danish Crown den 8. november 2010, uforsvarligt. Grisen var på dette tidspunkt bevægelseshæmmet (havde et brud på højre forben, som stammede fra et brud, betændelse i knoglemarven eller deformerende ledbetændelse) og havde et blødende halesår.

Han er desuden tiltalt for at have behandlet en gris, som blev indleveret til Danish Crown i Sæby den 14. februar 2011, uforsvarligt. Grisen havde et stort prolaps, som omfattede skede, livmoderhals, dele af livmoderen og urinrøret. Lidelsen havde grisen haft i minimum fire uger.
Han er derudover tiltalt for, at der den 6. februar 2010 skete et overløb af gylle fra et overfyldt opbevaringsanlæg fra hans ejendom i Østervrå.


Seneste nyt

fra Nordjylland