Tiltalt for at pynte på aktiekurserne

02:26

Bagmandspolitiet har rejst tiltale mod Sparekassen Himmerland for kursmanipulation. Foto: TV2/Nord

1 af 2

Bagmandspolitiet har rejst tiltale mod Sparekassen Himmerland for grov kursmanipulation for ni millioner kroner. En tidligere direktør, to medarbejdere og sparekassen selv er tiltalt.

Det er flere års efterforskning, der er endt med, at Sparekassen Himmerland nu er blevet tiltalt for at have holdt aktiekurserne kunstigt oppe. Pengeinstituttet selv afviser de grove beskyldninger.

- Vi tager det her med oprejst pande.og er glade for, at kunderne i sjælden grad bakker os op, siger Finn Mathiassen, bestyrelsesformand i Sparekassen Himmerland.

Sagen begyndte i 2008, da Finanstilsynet anmeldte Sparekassen Himmerland og den nu krakkede EBH Bank for at have aftalt gensidigt kursopkøb.

- Pengeinstituttets aktier har været holdt kunstigt oppe og dermed fået virksomheden til at fremstå mere solid og attraktiv end tilsvarende pengeinstitutter, siger Jens Madsen, statsadvokat i Bagmandspolitiet.

Ingen er tiltalt for at berige sig selv, men for at ville give sparekassen et mere solidt image. Men den tiltale kan bestyrelsesformanden heller ikke gå med til. Han er dog ikke bekymret for udfaldet af sagen.

- Men det har da ramt os i nakken, at vi har skullet bruge masser af tid på at vende hver en sten for at sikre, at vores systemer er perfekte og at det i hvert fald ikke kan ske igen, hvis der skulle være noget ulovligt i sagen.

For bagmandspolitiet er der tale om en alvorlig anklage.

- Kursmanipulation er jo slemt, fordi nogle køber aktier til for høj kurs og dermed måske lider et tab. Og så er det rigtig slemt i en tid med krise, at man ikke har tillid til en regulær aktiekursdannelse, siger Jens Madsen, statsadvokat i Bagmandspolitiet.