Tiltalt ville voldtage og dræbe nabo og 16 personer mere

En dramatisk sag skal i dag optrevles i Retten i Aalborg. En 22-årig mand forsøgte at voldtage og dræbe nabo og planlagde drab på yderligere 16 mennesker.

Når Retten i Aalborg i dag bliver sat klokken 9, skal en 22-årig mand fra Aalborg tage plads i vidneskranken og afgive forklarin i en sag, hvor han er tiltalt for at have forsøgt at voldtage og dræbe sin nabo og/eller dræbe yderligere 16 personer. 

Et af de navne der stod på listen over personer som den 22-årige ifølge tiltalen ville voldtage og dræbe er Nordjyllands Politis øverste chef, og af den grund er sagen, siden den 22-årige blev anholdt og varetægtsfængslet, blevet efterforsket af Østjyllands Politi, så man undgår alle spørgsmål om inhabilitet.

Den 22-årige blev anholdt den 2. januar om aftenen efter at han, bevæbnet med en økse, strips og maskering, trængte ind i sin 24-årige nabos lejlighed. Her slog den 22-årige ifølge tiltalen den 24-årige kvinde, ligesom han tog kvælertag på hende så længe, at hun mistede bevidstheden kortvarigt. Herefter forsøgte han ifølge tiltalen at voldtage kvinden mens han truede med at slå hende ihjel.

Det var Nordjyllands Politi, der anholdt manden og fik ham varetægtsfænglset i første omgang den 3. januar, men kort inde i efterforskningen, ved en ransagning i den tiltaltes lejlighed, fandt man listen med navngivne personer, som den tiltalte ifølge anklagemyndigheden ville dræbe og/eller voldtage - og som indeholdt navnet på Nordjyllands Politis øverste chef. Derefter blev sagen overdraget til Østjyllands Politi.

Den 22-årige er tiltalt for forsøg på manddrab og forsøg på voldtægt af særlig farlig karakter. Han er derudover tiltalt for ulovlig våbenbesiddelse. Han har siden anholdelsen siddet varetægtsfængslet. 

Den 22-årige er blevet mentalundersøgt og er fundet egnet til almindelig straf. Derfor nedlægger Anklagemyndigheden i anklageskriftet også påstand om forvaring.

TV2 Nord har en reporter på plads i retslokalet, og du kan følge retssagen minut for minut i live-feedet herunder.

liveblog

Live fra retten


Seneste nyt

fra Nordjylland