Tina i skyggen af Bertel

Tidligere undervisningsminister Tina Nedergaard (Venstre) nåede ikke at sætte mange af sine egne aftryk på skoleområdet.  Sådan lyder vurderingen i hvert fald på Sæbygårdskolen, hvor hun er kommet både som mor og undervisningsminister.

På Sæbyskolen havde datteren Inge sin første skoledag, og det var også her, at Tina Nedergaard gjorde et af sine sidste skolebesøg som minister.

I dag - dagen derpå for den nordjyske ministerafgang -  er skoledagen for lærerne nøjagtig den samme som da den tidligere sæbynit var politisk chef for området.
 
- Jeg har i min hverdag ikke mærket den store forskel på, at Tina Nedergaard blev minister. Jeg tror, der var mange ting, som Bertel Haarder satte i gang, som hun bare skulle følge op på og føre ud i livet. Det eneste skulle da lige være, at vi for første gang i de seks år, jeg har været her, i år ikke har råd til at sende eleverne på lejrskole, vi har kun råd til lige det mest nødvendige skolemateriale, siger lærer Marlene Facius, Sæbygårdskolen.
 
Sæbygårdskolens skoleinspektør Gert Nygaard ærgrer sig over, at Tina Nedergaard formentlig ikke kommer til at blive husket fremover som undervisningsminister.

- Det er mit indtryk, at hun var godt inde i stoffet. Hun har demonstreret stor indsigt, men hun har haft en bunden opgave fra dels Bertel Haarder og statsminister Lars Løkke. Hendes synlighed har derfor nok ikke været så stor, men jeg er ikke i tvivl om at hendes arbejdsbyrde har været stor, siger han.

Sæbygårdskolen havde netop indledt et positivt samarbejde med den nu tidligere undervisningsminister, som den nordjyske skole føler sig særligt knyttet til i kraft af at hun i flere år har boet i Sæby.

- Men vi har aldrig fået særbehandling, understreger Gert Nygaard, og tilføjer, at hendes eftermæle som undervisningsminister nok ikke bliver særligt markant.

- Hun kommer desværre nok for fremtiden til at stå i skyggen af Bertel Haarder, siger Gert Nygaard.


Seneste nyt

fra Nordjylland