Tina Maria Larsen er nyt medlem i Børnerådet

Forstander for Kompasset i Brønderslev er nyt medlem i Børnerådet. Foto: Jesper Christiansen

Forstander for Kompasset i Brønderslev, Tina Maria Larsen, er nyt medlem i Børnerådet. Foto: Region Nordjylland

1 af 2

Social- og indenrigsministeren har udpeget forstander af institutionen Kompasset i Brønderslev som nyt medlem af Børnerådet

Knap 20 års erfaring med børn og unge, der er særligt svært udsatte og marginaliserede, har givet Tina Maria Larsen kompetencer, som ministeren mener skal til for at varetage en plads i Børnerådet.

- Jeg er både glad for og lidt ydmyg over udpegningen. I Børnerådet får jeg mulighed for at bruge min fagekspertise til en virkelig afgørende opgave. Nemlig kontinuerligt at sikre fokus på børneliv og børns rettigheder i Danmark - uanset hvilke kort man har på hånden, hvordan man er kommet ind i livet, og hvilken opvækst man har haft eller er midt i, siger Tina Maria Larsen. 

Forstander for Kompasset i Brønderslev, Tina Maria Larsen, er nyt medlem i Børnerådet. Foto: Region Nordjylland

Tina Maria Larsen er forstander på Kompasset i Brønderslev. Det er en sikret institution med plads til otte børn og unge. Det er primært kriminelle børn og unge, der ofte har meget alvorlige sociale, personlige og eventuelt psykiatriske problemer. 

Tina Maria har arbejdet med målgruppen i knap 20 år. De seneste 10 år som leder. I 2012 tiltrådte hun som forstander på den dengang nyåbnede sikrede institution, Kompasset.

- Jeg er glad og stolt over den velfortjente udpegning af Tina Maria, og jeg ser den ikke blot som en cadeau til hende personligt, men også som en anerkendelse af den høje faglige og etiske standard, der kendetegner Kompasset, siger Ole Bjerre Jakobsen, chef for Specialsektoren i Region Nordjylland.

Børnerådets opgave er at sikre børn og unges rettigheder og tale deres sag i den offentlige debat. Børnerådet er nedsat af Social- og Indenrigsministeriet, og rådets syv medlemmer er uafhængigt og tværfagligt sammensat. Formanden er Per Larsen, tidligere chefpolitiinspektør for Københavns Politi. 

Flere nyheder fra TV2 Nord