Tina Nedergaard trækker borgmesterkandidatur

Den tidligere undervisningsminister dropper sit kandidatur til borgmesterposten i Mariagerfjord Kommune.

Venstres spidskandidat i Mariagerfjord Kommune, tidligere undervisningsminister Tina Nedergaard, trækker sig som kandidat til bormesterposten i Mariagerfjord Kommune.

- Det har desværre ikke været muligt at opnå enighed om den politiske linje for de kommende års arbejde i kommunalbestyrelsen mellem ledelsen i Venstre i Mariagerfjord Kommune og mig. Når det forholder sig således, giver det ikke mening at fortsætte som spidskandidat for partiet, siger Tina Nedergaard.

Bjarne Bertelsen, der er formand for kommuneforeningens bestyrelse i Venstre i Mariagerfjord Kommune beklager, at man ikke kan nå til enighed, men tager beslutningen til efterretning.

- Tina Nedergaard og vi i ledelsen er nået frem til, at vi ikke kan opnå tilstrækkelig enighed om den politiske linje frem mod og efter kommunalvalget. Tina har generelt været meget utilfreds med den budgetaftale for 2013, Venstre indgik med Socialdemokraterne. Specielt var hun utilfreds med, at vi for det brede samarbejdes skyld gik med til at hæve skatten i Mariagerfjord Kommune, siger Bjarne Bertelsen.

- Det er ærgerligt og beklageligt, at vores veje må skilles. Men vi finder - ligesom Tina - at det er den bedste løsning at lade en anden overtage posten som Venstres spidskandidat. Vi ønsker Tina al mulig held og lykke med sine politiske opgaver på Christiansborg, siger Bjarne Bertelsen.

Venstre igangsætter nu processen med at finde en ny spidskandidat til valget i november.


Seneste nyt

fra Nordjylland