Tina står med kæmpegæld og forstår ikke hvorfor

Tina Højgaard fra Aalborg er dømt til at betale en gæld på 300.000 kr. tilbage til Den Jyske Sparekasse, men hun fik ikke lov til at se alle sagens papirer under retssagen - og hun føler sig retsløs.

Tina Højgaard og hendes eksmand lånte ca. 1.2 millioner kroner til et grund og huskøb  i Den Jyske Sparekasses afdeling i Farsø. Hovedparten af de penge brugte eksmanden i stedet til at indfri en række forbrugslån i deres tidligere pengeinstitut - han blev senere dømt for at have forfalsket Tinas underskrift på flere forbrugslån.

Derfor frygter Tina Højgaard og hendes advokat, at der kan være flere ubehageligheder gemt i papirerne.

- Min retsbevidsthed er da krænket på det grusomste. Jeg undrer mig over hvorfor jeg ikke må se alle dokumenter, og frygter at der er ting, som ikke er i orden, siger Tina Højgaard.

Hendes advokat Christian Norup Hostrup fra Aalborg bakker op.

- Det er jo en helt uhørt situation, at nogen rejser et krav mod en, og man kan ikke få en fyldestgørende forklaring på, hvorfor pengene skyldes, siger Christian Norup Hostrup.

Den Jyske Sparekasse mener, at de har fremlagt alt relevant materiale i sagen, og pointerer at der ikke er almindelig aktindsigt i pengeinstitutter. Alligevel åbner sparekassens direktør en dør på klem for Tina Højgaard.

- Det er klart, at vi ikke udleverer f.eks. interne notater mellem to medarbejdere i en sag, men skulle der være dokumenter, som Tina Højgaard ønsker at se, kan hun selvfølgelig få lov til det, siger Claus E. Petersen, direktør, Den Jyske Sparekasse.

For Tina Højgaard betyder det, at der måske nu kan komme svar på de spørgsmål, som de hidtil ikke har kunnet få.

- Jeg kan have mistanke om, at der ligger nogen falske underskrifter i sagen - og det mener jeg, at banken må kunne bevise, at det gør der ikke, siger Tina Højgaard.

Se indslaget om Tina Højgaards kamp med banken her

 


Seneste nyt

fra Nordjylland