Tjek dig selv mand: Hvor sund er du?

02:24

Nordjyske kantiner har lavet sundere mad til mændene.

Mændenes sundhed halter bagefter kvindernes, og ofte når de først til lægen, når det er for sent. På nettet kan mændene nu tjekke deres helbred helt selv. Foto: Scanpix

1 af 2

Mændenes sundhed halter bagefter kvindernes, og ofte når de først til lægen, når det er for sent. På nettet kan mændene nu tjekke deres helbred helt selv.

Mænd kommer for lidt og for sent til lægen og dør for tidligt.

Sådan lyder det fra Forum for Mænds Sundhed, som står bag den årlige sundhedsuge ’Men’s Health Week’, som er i fuld gang, og netop sætter fokus på mændenes helbred og livsstil. 

Læs også Nyt rygestopkursus i Skalborg: Knæk smøgen, mand!

Heriblandt bliver der sat fokus på, at mændene er utrolig dårlige til at tage til lægen i tide - sammenlignet med kvinderne.

Derfor har Forum for Mænds Sundhed lavet den såkaldte side ’Tjek Dig Selv Mand’, for at imødekomme mændene.

Formålet er, at mændene på den måde selv kan opdage, hvis kroppen ikke fungerer, som den skal, og dermed gå til lægen i tide.

På billedet herunder kan alle mænd selv tjekke deres helbred. Det gør man ved at pege med musen på det område på kroppen, som gør ondt, og på den måde skulle man gerne blive bevidst om, om man skal skynde sig til lægen eller ej. Dette billedet er blot et screenshot. For at tjekke om ens helbred er i top, skal man klikke ind på Tjek Dig Selv Mand.

  Foto: Grafik: Tjek DIg Selv Mand

 

Flere nyheder fra TV2 Nord