Tjekker du din lønseddel for fejl? Det kan der være penge i

En informationskampagne skal gøre nordjyderne opmærksomme på, at der kan snige sig fejl ind på lønsedlen.

Over halvdelen af danske lønmodtagere har oplevet at finde fejl på deres lønseddel. Fejl, der i sagens natur kan koste i kroner og ører eller medføre ærgelser, hvis du skal tilbagebetale et beløb, der er blevet udbetalt på et fejlagtigt grundlag.

Det er Epinion, der står bag undersøgelsen, som også viser, at omkring 25 procent sjældent eller aldrig tjekker deres lønseddel for fejl.

Det tal vil LO Aalborg gerne have ned, og derfor begyndte de mandag en to uger lang informationskampagne, der skal gøre nordjyderne opmærksomme på, at det kan betale sig at være opmærksom, når lønsedlen tikker ind i e-boks, sidst på måneden.

Mandag åbnede LO derfor en stand i Aalborg Storcenter, og tirsdag troppede på op på Aalborg Universitetshospital, for at udbrede budskabet. Med sig havde de rundstykker til morgenholdet og kage til eftermiddagsholdet.

- Det er første gang, vi optræder de to steder med vores kampagne. I storcentret får vi mulighed for at hilse på et meget bredt udsnit af befolkningen. Og på hospitalet kommer vi automatisk i kontakt med mange forskellige faggrupper, hvoraf flere er med i vores medlemsskare, siger Anna Kirsten Olesen, der er formand for LO Aalborg.

- Sygehuset har ikke ry for at sjuske med lønnen. Men det er præcis på sådan en døgnbemandet arbejdsplads med mange faggrupper og mange forskellige tillæg, de tilfældige fejl kan opstå. Derfor er det fint, de tager imod os. I øvrigt har arbejdsgiveren også en interesse i, at medarbejderne tjekker lønnen. Det er bedre at udbetale det rigtige beløb fra starten i stedet for pludselig at skulle efterbetale store beløb, fortsætter formanden.


Seneste nyt

fra Nordjylland