To kvinder dømt for millionsvindel på sundhedsklinik

En ejer og en medarbejder på en sundhedsklinik er dømt for at indberette næsten 230 falske sygedage til Jammerbugt Kommune, samt for at have fået udbetalt et såkaldt helbredstillæg.

To kvinder er mandag dømt for massiv svindel over for Jammerbugt Kommune, dels med patienttilskud og dels med sygedagpenge gennem deres arbejde i en klinik i sundhedssektoren.

Den ene kvinde, en 40-årig klinikchef, får otte måneders fængsel, mens den anden kvinde, en 56-årig klinikejer, får et års fængsel for unoderne.

Begge domme er betingede med vilkår om samfundstjeneste.

Snød med pensionister

Det mest alvorlige forhold, de to medsammensvorne er dømt for, er at have stået bag omfattende socialbedrageri i en periode fra januar 2017 til august 2019.

Ifølge politiets anklager har de søgt Jammerbugt Kommune om såkaldt helbredstillæg til en lang række pensionister, der har været klienter i klinikken. 

Men i flere af tilfældene har behandlingerne ikke fundet sted. 

Og ved at anvende en finte med kun at søge tillæggene hos Jammerbugt kommune og undgå at søge tillæggene gennem Region Nordjylland, som efter bogen også skulle yde en andel af dem, undgik kvinderne at komme i regionens søgelys.

Regionen har nemlig det sundhedsfaglige tilsyn, og hvis kvindernes mange ansøgninger om tillæg kom for dagens lys, ville de bonge ud i regionens statistikker.

Dette svindelnummer førte til, at klinikchefen og klinikejeren fik udbetalt samlet 900.000 kroner i løbet af de cirka to et halvt år, bedrageriet fandt sted.

Retten har fundet, at det skulle være sket mod bedre vidende, eftersom kvinderne i 2017 blev informeret om, hvordan ansøgningen til tillægget foregik.

Falske sygedage

Udover det, har de to kvinder indberettet tilsammen 230 falske sygedage på to et halvt år, hvor de reelt har været på arbejde. 

De falske sygedage har indkasseret samlet 183.219 kroner i sygedagpenge fra kommunen.

Det vides ikke, hvordan de to dømte forholder sig til dommen, der kom via e-boks. De har nægtet sig skyldige i alle forholdene.

Specialanklager i sagen, Mette Vestergaard, betegner dommen som "tilfredsstillende".





Seneste nyt

fra Nordjylland