Tog sejles til Sverige

Ti af DSB's tog sejles til Sverige, fordi de har været fanget på den "forkerte" side af jernbanebroen siden den blev påsejlet tilbage i marts.

Et af de i alt fire IC3 tog, som har stået stille siden jernbanebroen over Limfjorden blev påsejlet, fik i dag en usædvanlig endestation for en stund. Den skulle nemlig lastes på Stena Lines godsfærge og sejles til Sverige.

- Vi kan ikke få togene kørt via jernbanenettet ned til værkstedet blandt andet, så vi tænkte kreativt og det blev så til, at vi kører dem ombord på færgen og videre til Sverige, siger Frederik Svendsen, lokomotivinstruktør hos DSB.

I alt har ti toge været spærret inde på den nordlige side af Limfjorden, men nu sendes de alle til Sverige - fire IC3 toge og seks MR toge. Fra Göteborg skal togene selv køre syd på for at køre tilbage til Danmark, hvor de skal gøre gavn i sommertrafikken indtil broklappen på Limfjordsbroen endnu engang fungerer.

- Når togene kommer til Sverige så bliver de sammenkoblet og så bliver de kørt ned gennem Sverige til København, så vi kan få dem brugt i landsdelstrafikken her henover sommeren, så vores passagerer får mest muligt glæde af det, siger Frederik Svendsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland