To tons ulovligt fyrværkeri konfiskeret

Politiet har konfiskeret 1.846,5 kilo ulovligt fyrværkeri fra en adresse mellem Hals og Dronninglund.

Det var blandt andet på baggrund af et tip, at Nordjyllands Politi mandag rykkede ud til en adresse beliggende mellem Hals og Dronninglund, hvor de fandt 90 kasser med ulovligt fyrværkeri.

Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse onsdag. 

Der var tale om en netto mængde fyrværkeri på 260 kilo ren krudt, og derfor måtte politiet have assistance fra Forsvaret i Holstebro for at kunne fragte den store mængde fyrværkeri væk. 

- Den 32-årige mand, der opholdt sig på adressen, er nu sigtet for at overtræde fyrværkerilovgivningen. Manden erkender forholdet, siger politikommissær Casper Jacobsen. 

Skal indhente farlighedserklæring

Efterforskerne fra Nordjyllands Politi er nu i færd med at undersøge præcis, hvor fyrværkeriet stammer fra, formentlig fra Tyskland, ligesom politiet skal have indhentet en såkaldt farlighedserklæring.

Den erklæring skal danne grundlag for den endelige sanktion i sagen, da farlighedserklæringen oplyser nærmere om netop risikoen ved den opbevarede mængde krudt i forhold til området, hvor den har været opbevaret - og hvilken skade det ville have gjort, hvis der eksempelvis var opstået en brand, eller hvis krudtet var gået af. 

Det kan, oplyser politiet i pressemeddelelsen, give anledning til en eventuel sigtelse for overtrædelse af straffeloven, hvis der kunne have været indtrådt fare for mennesker og bygninger i nærheden. 


Seneste nyt

fra Nordjylland