Top-6-jagten fortsætter: AaB fik et enkelt point mod FC Nordsjælland

Jannik Pohl fik, efter flere store brændte chancer, målscorerens rolle, da han vekslede et straffespark til mål - AaB's eneste i kampen.

AaB jagter i de sidste runder af Superligaens grundspil en plads i top-6 . og dermed en plads i mesterskabsspillet. Søndag hed modstanderen på Aalborg Stadion FC Nordsjælland, og kunne AaB få tre point med fra banen her, ville holdet - i hvert fald midlertidigt - blande sig i det fine selskab.

Sådan skulle det dog ikke gå. Kampen endte uafgjort 1-1 på et straffesparksmål fra Jannik Pohl.

Mathias Jensen fejrer målet til 0-1.

Det kunne dog være gået langt værre. AaB kom, efter kun fire minutters spil, bagud 1-0. FC Nordsjællands Mikkel Damsgaard sendte bolden i dybden, den blev løbet op af Mathias Jensen og med et kort træk ind i banen kunne han udplacere AaB-keeper Jacob Rinne med en afslutning til nærmeste stolpe.

Så var kampen ligesom i gang, og trods alle åbenlyse intentioner om at spille offensiv fodbold og komme tilbage i kampen, stod AaB på hælene. FC Nordsjælland havde alt for let ved at spille rundt om AaB'erne, og når AaB havde bolden, tabte de den for let til de sjællandske modspillere.

Efter 20 minutters spil var Jannik Pohl tæt på at kunne udligne. Med fine detaljer i opspillet kom han frem til en fin afslutning, men FCN-keeper Alex Runarsson var vågen og parerede fint med foden.

Efter pausen kom AaB bedre ind i kampen. Efter fem minutters spil efter pausen var Pohl igen farlig, men scenariet fra første halvleg gentog sig og Runarsson reddede.

Fem minutter senere - med 55 minutter spillet - kom AaB på tavlen, og det var fortjent Jannik Pohl, der fik sit navn på målet. Ulrik Yttergård blev ramt på armen efter en AaB-afslutning, og det udløste et straffespark som Pohl køligt eksekverede.

Ulrik Yttergård bliver ramt på armen af en AaB-afslutning. Det veksles til et straffespark.

Resten af kampen bølgede frem og tilbage med FCN i en dominerende rolle - de ville have alle tre point med hjem. Den offensive stil kostede dog en spiller, da Mads Pedersen efter 86 minutter blev sendt tidligt i bad - han modtog sit andet gule kort og måtte forlade banen.

De sidste minutter af kampen var AaB således i overtal, men de formåede ikke at veksle 11 mod 10-situationen til mål, og opgøret endte derfor uden vinder.

AaB har efter dagens kamp 28 point - det samme antal som Hobro, der tidligere søndag tabte til FC Midtjylland. Begge hold er placeret lige udenfor top-6.

Mads Pedersen måtte efter 86 minutter forlade banen. To gule kort blev vekslet til et rødt.