Top-tre: Disse nordjyske uddannelser er sværest at komme ind på

Foto: TV2/Nord

Rekordmange studerende får onsdag at vide, om de er kommet ind på drømmestudiet. Se hvilke nordjyske uddannelser, der kræver det højeste snit.

Flere og flere unge søger ind på de videregående uddannelser i Nordjylland, og det betyder, at det på nogle af de mest eftertragtede uddannelser er blevet endnu sværere at komme ind end tidligere.

Det højeste snit skal man bruge, hvis man ønsker at læse medicin på Aalborg Universitet. Her ligger karaktersnittet på 11,0. Det er samme snit som sidste år. Kun 60 af de 1.253, som søgte om optagelse på medicinstudiet, er kommet ind.

Den nordjyske uddannelse, der kræver det næsthøjeste snit, er jordemoderuddannelsen på University College Nordjylland. Her er adgangskravet et snit på 10,7, hvilket er 0,1 point højere end sidste års snit. 64 af 461 ansøgere er blevet optaget på studiet.

Hvis man vil læse psykologi på Aalborg Universitet, er der også behov for et højt karaktersnit. Her hedder adgangskravet 10,0 for at blive optaget, hvilket 155 af 1.042 ansøgere er blevet. Adgangskravet på psykologistudiet er 0,3 point højere end sidste år.

Den videregående uddannelse i Nordjylland, som har optaget flest studerende, er pædagoguddannelsen på University College Nordjylland. Her er 310 nye studerende blevet optaget.

Flere nyheder fra TV2 Nord