Nordjyderne elsker at træne: Topper listen over flest fitnesscentre

Fem ud af de ti kommuner, der har flest fitnesscentre per indbygger i Danmark, ligger i Nordjylland.

Nordjyderne er vilde med at holde sig i form. I hvert fald er Nordjylland den region i Danmark med flest fitnesscentre per indbygger. 

Det skriver Danmarks Statistik.

Fem af de ti kommuner med flest fitnesscentre per indbygger i landet ligger i Nordjylland. Læsø, Vesthimmerland, Frederikshavn og Thisted kommune topper listen - her er der mere end fire fitnesscentre per 10.000 indbyggere. Rebild kommer lige efter med fire fitnesscentre per 10.000 indbyggere.

- Region Nordjylland består af 11 kommuner, så området er stærk overrepræsenteret blandt kommunerne med mange fitnesscentre i forhold til befolkningen, siger Søren Østerballe, fuldmægtig i Danmarks Statistik.

 
 
Foto: Danmarks Statistik

Årsagerne til de mange fitnesscentre skal formentligt findes i, at der generelt er en lav husleje på bygninger i Nordjylland, og at der en god opbakning til foreningslivet ude i landdistrikterne.

I den anden ende af skalaen ligger alle de ti kommuner med relativt færrest fitnesscentre i Region Hovedstaden. Greve og Kerteminde kommuner har de laveste antal fitnesscentre per indbygger uden for Region Hovedstaden.


Seneste nyt

fra Nordjylland