Tordenskiolds-dagene er i gang

Fredag aften er der premiere på det traditionsrige Tordenskioldspil i forbindelse med Tordensioldsdagene i Frederikshavn

Tordenskjolddagene løber i denne weekend for 18. gang af stablen. Fredag, lørdag og søndag er der gang i den på havnen i Frederikshavn, hvor kultur- og erhvervsfestivallen markerer og fejrer havneudvidelsen, lokale virksomheder, borgere og kulturaktører.

En fast del af programmet er årets Tordenskioldsspil. For ottende år i træk er spillet instrueret af Martin Schwab.

- Heldigvis er der kun én måde at gøre det på, og det er jo, at helten skal skabe sig en helt masse problemer, og så får han dem løst bagefter. Og det er jo det, vi gør i Tordenskioldspillet år efter år, siger Martin Schwab.

Nicholas Hejl, der kommer fra Frederikshavn, men til dagligt spiller teater i Aarhus, spiller helten Tordenskold.

- Jeg har hørt historier om Tordenskiold siden jeg var lille, og jeg har tænkt for mange år siden, at det kunne være en fornøjelse at spille Tordenskiold en dag. Så da Martin ringer og spørger om jeg vil have rollen, er det jo bare fedt, siger Nicholas Hejl.

Skuespillerne har øvet i halvanden måned, og om lidt fredag aften er der premiere på Tordenskioldsspillet.

- Vi er så klar og vi er så glade for solen skinner og det ikke blæser mere. Alle glæder sig rigtig meget til at kunne vise det her, siger Martin Schwab.

Vi er med til premieren på dagens Tordenskioldsspil. Se med klokken 19.30.


Seneste nyt

fra Nordjylland