Tornby-borgere har samlet 800.000 kroner ind til nyt halbyggeri

Byen mangler kun 200.000 kroner, før alt er finansieret. "Det er som at blive far igen," lyder det fra den mangeårige halinspektør.

Håndværkerne er allerede i gang med at skrue loftsplader op og støbe gulvet i hallens nye fitnesscenter. Imens går halinspektør Henning Sigsgaard rundt på byggepladsen med et stort smil på læberne.

- Det er næsten som at blive far igen, smiler den erfarne inspektør, som går på pension til nytår.

Henning Sigsgaard havde små børn, da han startede som halinspektør. Nu kommer hans børnebørn i den gamle hal og for ham betyder det meget, at borgerne bakker op om byggeriet af den nye hal:

- Det er sådan lidt en kamp. Man må stå sammen i de her små byer ellers går det galt. Først ryger hallen, så ryger skolen og så købmanden, forklarer han.

quote -Det er sådan lidt en kamp. Man må stå sammen i de her små byer ellers går det galt

Henning Sigsgaard, halinspektør

Men i Tornby er udviklingen en anden. Her bygges der nye huse og skolen er ikke i fare.  Og så står de sammen om det nye byggeri. 

- Hvis man skal have noget til at ske, så må man gøre det selv. Sådan er det, når man ligger langt væk fra ”hovedbyen” i kommunen, forklarer Jens Otto Størup, som er formand for gruppen ”Tornby i bevægelse”, der samler ind til den nye hal.

- Vi har skaffet pengene til selve byggeriet, men indsamlingen vi har gang i nu er til inventar. Vi skal bruge lige omkring en million kroner og har allerede skaffet de 800.000, forklarer han.

Opbakningen er enorm. Pengene strømmer ind fra både private og virksomheder. Den lokale brugs donerede 20 rpocent af sin omsætning i forbindelse med uddelerens 25 års jubilæum og sådan bakker de lokale op, hvor de kan.

Tornby i bevægelse regner med at nå målet på en million indsamlede kroner i starten af det nye år. 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland