Total afviser leflen for vrede borgere

Den franske energigigant sponsorerede Dybvad Open Air lørdag, men der var ingen skjulte bagtanker med sponsoratet.

TV2/Nord kunne lørdag fortælle at det franske energiselskab Total, der i øjeblikket er meget andet end populært hos Frederikshavn Kommunes borgere, var en af hovedsponsorerne til den netop overståede Open Air-koncert i Dybvad.

Totals dårlige rygte i Frederikshavn Kommune skyldes de planlagte prøveboringer efter skifergas, og mange koncertgæster opfattede, da TV2/Nord gjorde dem opmærksomme på det, Totals sponsorat som usmagelig leflen.

- Det er mere end usmageligt, at Total på den her måde vil købe sig venner for at vise hvor rare de er. Det er rigtig fed smørelse, og Dybvad Open Air burde aldrig have sagt ja til et sponsorat fra Total, sagde Birthe Fuentes lørdag til TV2/Nord.

Nu viser det sig dog, at Dybvad Open Air formentlig aldrig er blevet tilbudt et sponsorat fra Total, men faktisk selv opsøgt det.

- Vi kan helt konkret afvise, at vi har selv skulle have opsøgt sponsoratet med det formål at udøve skjult påvirkning på nogen. Tværtimod er der fuld åbenhed omkring den støtte, der er givet, oplyser Totals direktør for skifergas i Europa, Renaud Lions, i en mail til hjemmesiden Kanal Frederikshavn.

- Den helt enkle historie bag sponsoratet er, at John Nepper fra Dybvad Open Air selv kontaktede Total - på lige fod med en række andre virksomheder i området - og tilbød et sponsorat som støtte til det lokale koncertarrangement. Vi betragter samarbejde mellem erhvervsliv og kultur som gensidigt givende partnerskaber, ligesom vi går ud fra, at festivalens 13 andre sponsorer også gør. Total har tradition for at engagere sig lokalt i de områder, hvor vi har aktiviteter, og vi har tidligere været involveret i blandt andet Erhvervsmessen i Dybvad og Forskningens Døgn i Frederikshavn. Vi synes derfor, det var naturligt at støtte Dybvad Open Air, fortæller Renaud Lions til hjemmesiden.

Total oplyser til Kanal Frederikshavn at sponsoratet var på 20.000 kroner.


Seneste nyt

fra Nordjylland