Total borer snart igen i Dybvad

Foto: Per Frank Paulsen

Det franske energiselskab Total fortæller torsdag, at de har droppet deres søgen efter skifergas på Sjælland. Til gengæld bliver boringen i Dybvad snart genoptaget.

Det er nu sikkert, at et muligt dansk skifergaseventyr kommer til at foregå i Nordjylland. Torsdag har det franske energiselskab Total nemlig valgt at opgive den tilladelse, de havde til at søge efter skifergas på Sjælland.

- Total har tilbageleveret den tilladelse, de har, til at bore efter skifergas på Sjælland. Det betyder, at de folk, der har været bekymrede, kan ånde lettet op, siger klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (Radikale Venstre) til Politiken.

Total har vurderet, at der sandsynligvis ikke er gas nok i den sjællandske undergrund til, at det kan betale sig at udvinde den. Derfor begynder de ikke at bore i Nordsjælland.

- Grunden er, at vores undersøgelser har vist, at skiferlagene viste sig at være meget tynde i Nordsjælland. Det var ikke engang interessant at tage det næste skridt, som ville have været at foretage en seismisk undersøgelse, siger Henrik Nicolaisen, projektkoordinator i Total, til Politiken.

Ændrer det her ved jeres planer i Nordjylland?

- Nej, det gør det ikke. Vi regner med at komme i gang med boringen igen hen over weekenden. Vi er ved at lave boremudder, efter at vi fik godkendt to nye kemikalier til det tidligere på ugen.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord