Tøvejret bider sig fast i Danmark

Vintervejret holder sig væk i den kommende uge med varmegrader i dagtimerne samt slud, sne og regn.

Danskerne kan vente tøvejr i den kommende uge, da vintervejret presses væk af varmegrader lidt over frysepunktet. Det siger meteorolog Danny Høgsholt fra TV2's VEJR.

Mandag bliver det tørvejr med solskin, mens vinden drejer mod syd. Det trækker såkaldt tysk bundkulde til Danmark, hvor temperaturen falder til frysepunktet i de sydlige egne.

Tirsdag holder temperaturen sig mellem frysepunktet og to graders frost, især i Jylland. Frem mod weekenden stiger dagtemperaturerne til fire-fem graders varme, så tøvejret breder sig, siger Danny Høgsholt.

Mens det holder tørt mandag, kommer der udbredt slud og sne i Jylland hen mod tirsdag aften. Nedbøren breder sig natten til onsdag til resten af landet med et drys sne og temperaturer omkring frysepunktet.

Det klarer op med lidt sol onsdag formiddag i landets østlige og nordlige egne. Senere onsdag kommer ny nedbør med sne, slud og regn til hele landet, forklarer han.

Mens det holder tørt torsdag, kommer der ny nedbør natten til fredag med godt 10-15 millimeter regn fredag, siger Danny Høgsholt.

Ugen byder på jævn til frisk vind, nogle steder hård vind fra en syd og vestlig retning. Derfor stiger temperaturerne frem mod weekenden til fire-fem graders varme om dagen.
 
- Tøvejret har sat sig fast i dagtimerne. Mens der kan være isglatte veje i morgentimerne. Der er for alvor tøvejr på vej. Kigger vi længere frem i starten af næste uge, ser det ud, som om vestenvinden fortsætter. Så vinteren er skubbet et godt stykke væk de kommende ti-tolv dage, siger Danny Høgsholt.


Seneste nyt

fra Nordjylland